Αγωγές καταθέτουν οι Δήμοι Κω και Λέρου κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ηλεκτροδότησης.

1046

Με ανακοινώσεις τους οι Δήμοι Κω και Λέρου αναφέρονται στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή μας και εκφράζουν την πρόθεση τους να εκκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες κατάθεση σγωγών κατά του ΔΕΔΔΗΕ.

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις Δήμου Κω και Λέρου

ΔΗΜΟΣ ΚΩ

Πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς με τους φορείς, μετά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μαστιχάρι.

Οι αλλεπάλληλες  βλάβες στις μηχανές του εργοστασίου και η μειωμένη παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος  έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλο το νησί. 

Η εικόνα που παρουσιάζει ως προορισμός η Κως, είναι τριτοκοσμική. Πλην της τεράστιας οικονομικής ζημίας που υφίστανται οι επιχειρήσεις, η ανεπαρκής υδροδότηση και η έκθεση σε κίνδυνο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλουν  χωρίς καμία απολύτως χρονοκαθυστέρηση, την επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του εργοστασίου. Είναι αδιανόητο να μην είχαν  προβλεφθεί  από τη διοίκηση της εταιρείας, οι εφεδρικές σε περίπτωση βλαβών μηχανές, που θα εξίσωσαν αυτόματα τις όποιες απώλειες από τις βλάβες. Παρά τις  προσπάθειες σε τεχνικό επίπεδο να αποκατασταθεί το πρόβλημα στη λειτουργία τους,  με την παράλληλη έλευση συμπληρωματικά μηχανών παραγωγής 20MW,  η ζημιά ήδη είναι τεράστια. Δυστυχώς, η εκτίμηση των αρμοδίων ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες, δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο τον προβληματισμό των πολιτών και δεν επιλύει κανένα επί της ουσίας ζήτημα. Την αγωνία και τον έντονο προβληματισμό του με επιστολή του στον πρωθυπουργό , διατύπωσε ο Δήμαρχος Κω, ζητώντας ταυτόχρονα την προσωπική του παρέμβαση για την  άμεση επίλυση του προβλήματος.

  Ο Δήμος Κω, εκφράζοντας την απαίτηση της κοινωνίας να αποδοθούν ευθύνες, θα εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία κατάθεσης αγωγής. 

Παράλληλα, καλούνται οι δημότες να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις της ΔΕΔΔΗΕ για το πρόγραμμα τμηματικής διανομής του ηλεκτρικού φορτίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ

Από το γραφείο Δημάρχου Λέρου ανακοινώνεται ότι κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ, αύριο Παρασκευή (6.8.2021), πρωινές ώρες, θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση στη Λέρο μεταξύ 08.00 -11.00, λόγω προγραμματισμένης συντήρησης του δικτύου διανομής ρεύματος.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την ηλεκτροδότηση και την κάκιστη παροχή ρεύματος, ο Δήμος Λέρου θα υποβάλλει αγωγή κατά του ΔΕΔΔΗΕ.