Γέμισε η νέα παραλιακή του λιμένα Καλύμνου από σκάφη αναψυχής μετά το άνοιγμα του θαλάσσιου τουρισμού από Τουρκία στα νησιά.

1045

Γεμάτη ήταν η προβλήτα στη νέα παραλιακή, από σκάφη αναψυχής μετά το άνοιγμα του θαλάσσιου τουρισμού από Τουρκία στα νησιά.

Πριν και 2 ημέρες ελάχιστα ήταν τα σκάφη αναψυχής που ελλιμενιζόντουσαν στο λιμάνι Καλύμνου λόγω τη απαγόρευσης εισόδου σκαφών από Τουρκία.

Σήμερα Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 απόγευμα, η προβλήτα ήταν γεμάτη από σκάφη όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Κοινή Υπουργική απόφαση με τίτλο:  “Προϋποθέσεις εισόδου στη Χώρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”

Στην απόφαση περιλαμβάνονται και ειδικές διατάξεις για τον θαλάσσιο τουρισμό με το άνοιγμα της επικοινωνίας της Τουρκίας με τη Δωδεκάνησο έπειτα από 1,5 χρόνο. 

Έτσι, η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος, η Σύμη, η Πάτμος και η Λέρος,  θα αποτελούν ξανά πύλες εισόδου ιδιωτικών σκαφών αναψυχής από τη γείτονα χώρα.

Με τη απόφαση αυτή, συνεχίζουν oi περιορισμοί για τα Επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τους Ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά.

Ας ελπίσουμε ί ότι το θέμα των επαγγελματικών σκαφών να επανεξεταστεί και να δοθεί λύση.