Δράσεις Επαρχείου Καλύμνου: Αναπαράσταση Ναυμαχίας του Γέροντα στις 29 Αυγούστου και εκθέσεις φωτογραφίας για κτίριο Επαρχείου και για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση 1821

388

Από το Επαρχείο Καλύμνου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις το μήνα Αύγουστο.

 Ήδη ξεκίνησε η Έκθεση φωτογραφίας για το κτίριο του Επαρχείου Καλύμνου, ενώ το τριήμερο 27-29 Αυγούστου επέτειος της Ναυμαχίας του Γέροντα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας και ιστορικών ντοκουμέντων και αντικειμένων. Επίσης την Κυριακή 29 Αυγούστου θα γίνει για πρώτη φορά αναπαράσταση της ναυμαχίας του Γέροντα στο λιμάνι της Καλύμνου.

 Για τις δράσεις αυτές μίλησαν στο φακό του kalymnos-news.gr ο Έπαρχος Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής καθώς και ο Μιχάλης Κυράννης ιδιοκτήτης του ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ με το συνεργάτη  και αγιογράφο  Νικόλαο Κουτελλά

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΚΤΙΡΙΟ  ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Έκθεση φωτογραφίας για το κτίριο του Επαρχείου Καλύμνου με στόχο την προβολή του και την ευαισθητοποίηση όλων μας, μέσα από φωτογραφικά και ιστορικά ντοκουμέντα. Το κτίριο του Επαρχείου αποτελεί ένα μνημείο αρχιτεκτονικής ομορφιάς, έχει ιστορία την οποία οφείλουμε να την προστατέψουμε και να την αναδείξουμε. και θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει αναλλοίωτη.

Ήδη έχουν αναρτηθεί στην προαύλιο χώρο του Επαρχείου 2 ταμπλό με φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Για την έκθεση αυτή μας μίλησαν ο Έπαρχος Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής καθώς και ο Μιχάλης Κυράννης ιδιοκτήτη του ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ με το συνεργάτη  και αγιογράφο  Νικόλαο Κουτελλά

Όπως είπε ο Μανώλης Μουσελλής πρόκειται για μία έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων για την ανάδειξη του επιβλητικού  κτιρίου του Επαρχείου , το οποίο αποτελεί το στολίδι που κοσμεί το λιμάνι  και όλο το νησί.

Για την υλοποίηση αυτής της έκθεσης το Επαρχείο ζήτησε τη βοήθεια του ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ, την Ιδιωτική Συλλογή Εκθεμάτων του Μιχάλη Κυράννη , τον οποίο και ευχαρίστησε και δημόσια. Επίσης ευχαρίστησε τον αγιογράφο  Νικόλαο Κουτελλά που συνέδραμε στην υλοποίηση της Έκθεσης.

Μιλώντας στη συνέχεια ο Μιχάλης Κυράννης είπε ότι είναι μία από της συλλογές του ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ και ξεκινά από την εποχή της Ιταλοκρατίας όταν κτίστηκε το κτίριο και περιλαμβάνει και Γερμανική και Αγγλική κατοχή ,απελευθέρωση , στρατιωτική διοίκηση ενσωμάτωση και φτάνουμε μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Το κτίριο αυτό που αποτελεί και κόσμημα για την Κάλυμνο έγινε σε διάφορες φάσεις που μπορεί ο επισκέπτης να δεί μέσα από την έκθεση.

Τέλος ο  Νικόλαος Κουτελλάς είπε ότι μακάρι να βρεθεί ένας χώρος στο Επαρχείο για να γίνει μία μόνιμη έκθεση

ΓΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΑ

Στη συνέχεια ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής μίλησε για δύο εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα το τριήμερο 27,28,29 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα όπως είπε  θα γίνει έκθεση φωτογραφίας και ιστορικών ντοκουμέντων και αντικειμένων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Επίσης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα, στο λιμάνι της Καλύμνου., την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.

Όπως είπε ο Έπαρχος την χρηματική δαπάνη θα καλύψουν ο Γιάννης Χαλίκος και η Εταιρεία ΑΡΓΩ των αδελφών Ψαρομπά τους οποίους κι ευχαρίστησε

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

7-8-2021 Έκθεση φωτογραφίας στο Επαρχείο Καλύμνου