Η απόφαση για την ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Καλυμνίων.

518

Την  Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021 και ώρα 19:00 συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο και με τη διαδικασία «δια περιφοράς» αποφάσισε ομόφωνα μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη να ανακηρύξει την  ΑΕ Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Καλυμνίων.

Ο Δήμαρχος για το θέμα ανέφερε τα εξής:

Με χαρά ανακοινώνουμε την αποδοχή της πρόσκλησης μας από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να παραστεί στην κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Καλυμνίων και το Επαρχείο Καλύμνου για τη Ναυμαχία του Γέροντα την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021.

Η κ. Πρόεδρος θα προσδώσει τη μέγιστη τιμή στους ήρωες αγωνιστές και το ιστορικό γεγονός της μεγαλύτερης νίκης των Ελλήνων στη θάλασσα που έλαβε χώρα στα νερά της Καλύμνου στις 29 Αυγούστου 1824.

Το νησί μας καθίσταται με τον πλέον επίσημο τρόπο το επίκεντρο του εορτασμού της επετείου πανελληνίως, ειδικά φέτος που η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη στο νησί μας της Αυτής Εξοχότητας της Προέδρου της Δημοκρατίας, υποβάλλεται στο Σώμα Σχέδιο Απόφασης για την ανακήρυξή της σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Καλυμνίων , καθώς και της απόδοσης τιμών στο πρόσωπό της σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια των λαμπρών επετειακών εκδηλώσεων και παρακαλώ για τη λήψη σχετικής απόφασης

Παραθέτουμε την απόφαση

Το Πρακτικό αυτό έγινε και υπογράφηκε από τους παρακάτω :

Ο Πρόεδρος
Γαβαλάς Νικόλαος
Ο Γραμματέας
Γιαννικουρής Νικήτας

ΤΑ ΜΕΛΗ
Ασωνίτης Νικήτας
Γαλουζής Ιωάννης
Ζωίδης Παντελής
Καμπουράκη Καλλιόπη
Καμπουράκης Μιχαήλ
Κατέρη Θεμελίνα
Κάτρη Αναστασία
Κάτρης Μιχαήλ
Κουκουβάς Μικές
Λελέκης Μιχαήλ
Μαγκάκη Ρένα
Μαγκάκης Ιωάννης
Μαγκούλιας Ποθητός
Μακρυνάκης Κωνσταντίνος
Μαστροκούκος Ιωάννης
Μαύρος Γεώργιος
Μελάς Γεώργιος
Μπούκης Μιχαήλ
Ρήγας Μικές
Τρικοίλης Γεώργιος
Τσαγκάρης Νικόλαος
Τσέρος Ηλίας
Χούλλης Σακελλάριος
Ψαράς Γεώργιος