Η μόνη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ που γίνεται στην Κάλυμνο είναι αυτή των ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ της Δημοτικής Αρχής! (2 video)

1847

Για Ανακύκλωση ακούμε στην Κάλυμνο και ανακύκλωση δεν βλέπουμε!

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, να πούμε ότι η μόνη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ που γίνεται στην Κάλυμνο είναι στις υποσχέσεις  και τα παχιά  λόγια της Δημοτικής Αρχής.

Το kalymnos-news.gr έχει ασχοληθεί με το θέμα της Ανακύκλωσης στην Κάλυμνο και έχει κάνει αρκετά δημοσιεύματα, χρησιμοποιώντας μάλιστα αιχμηρούς  τίτλους και καυτηριάζοντας την απραξία και την ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής.

Πριν 10 μήνες περίπου, στις 24 Οκτωβρίου 2020, είχαμε αναφερθεί στην μεγάλη καθυστέρηση εφαρμογής και ενεργοποίησης  της Ανακύκλωσης στην Κάλυμνο. Ο τίτλος του δημοσιεύματος μας ήταν:«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της Δημοτικής Αρχής Καλύμνου για την Ανακύκλωση!! Ο τίτλος του δημοσιεύματος τελικά ήταν αυτό που ενόχλησε σφόδρα το Δήμαρχο και όχι η ουσία του θέματος για τη μεγάλη καθυστέρηση έναρξης της ανακύκλωσης στην Κάλυμνο.

Επανήλθαμε πριν 6 μήνες, στις 14 Φεβρουαρίου 2021. Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποιήσαμε με  «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» για να μην ενοχληθεί ο κ. Δήμαρχος, αλλά είπαμε ότι η Δημοτική Αρχή στο θέμα εφαρμογής της Ανακύκλωσης στο νησί κινείται με ρυθμούς που θυμίζουν τον παραδοσιακό αραμπά. Παραθέσαμε μάλιστα μία φωτογραφία που ανασύραμε από το αρχείο μας , που δείχνει ότι μπορεί η αποκομιδή να γινόταν εκείνη την εποχή με τον αραμπά ή το κάρο εδώ στην Κάλυμνο, αλλά όπως φαίνεται ο δρόμος στις Πατήθριες ήταν πεντακάθαρος.

Σε λίγες ημέρες η δημοτική Αρχή συμπληρώνει 2 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου και από πλευράς Ανακύκλωσης βρισκόμαστε ουσιαστικά στο  ΜΗΔΕΝ.

Θα κάνουμε όμως μία αναδρομή στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ των  υποσχέσεων και των ανακοινώσεων της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, παρουσιάζοντας χαρακτηριστικές αναρτήσεις και video με αποσπάσματα δηλώσεων. Επίσης σε αποφάσεις των τελευταίων 3,5 μηνών από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή που δείχνουν σπασμωδικές κινήσεις ,έλλειψη προγραμματισμού και στην καθομιλουμένη  μετά από 2 χρόνια απραξίας «Φτου κι απ’ την αρχή».

ΠΡΙΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ

Πριν ενάμιση  χρόνο, στις 14 Φεβρουαρίου 2020 του αγίου Βαλεντίνου, στην επίσημη σελίδα της Παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής» είχε γίνει η ανάρτηση με βαρύγδουπες εκφράσεις για την Ανακύκλωση στην  Κάλυμνο.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση ανέφερε:

Ανάρτηση στο fb στη σελίδα “Κάλυμνος- Δύναμη Προοπτικής”. Ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2020

Με μεθοδικές κινήσεις άλλη μία δέσμευση μας παίρνει σάρκα και οστά.

Επικαιροποιούμε τη σύμβαση που εμείς είχαμε υπογράψει το 2013 με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ.ΑΕ) και για λόγους που δεν είναι της ώρας  να αναλύσουμε, δεν υλοποιήθηκε ποτέ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στο νησί μας επίσημα η Ανακύκλωση!  

Ο σχεδιασμός ,ξεκίνησε ήδη από το καλοκαίρι και μέσα στον Μάρτιο αρχίζουμε.

Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος εντός του Φεβρουαρίου θα υπάρξει σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου πλήρης ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη και καλεσμένο τον σύμβουλο επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ¨”ΕΕΑΑ ΑΕ» κ. Δημήτριο Παπασωτηρίου.

Η σύμβαση προβλέπει ΔΩΡΕΑΝ 300 μπλε κάδους, υλικό ενημέρωσης των πολιτών και των σχολικών μονάδων.

Μάλιστα με την σύμβαση του 2013 ,μας είχε δοθεί ΔΩΡΕΑΝ ένα απορριμματοφόρο το οποίο δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια για τη συλλογή των αστικών απορριμμάτων

Θα δημιουργηθούν ευέλικτες μικρές ομάδες που θα επισκεφτούν όλες τις Σχολικές μονάδες και θα  ενημερώσουν τα παιδιά με παραδείγματα για τον σωστό τρόπο με τον οποίο θα πρέπει κανείς να ανακυκλώνει ένα υλικό.

Έτσι ευελπιστούμε τα παιδιά μας ,να γίνουν οι Αγγελιοφόροι στα σπίτια και τους γονείς τους. Θέλουμε η νεολαία του νησιού μας να είναι μπροστά σε αυτή την πολύ μεγάλη δράση που ξεκινάει:

Αυτή τη φορά, η ανακύκλωση θα γίνει ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ!!

Συνεχίζουμε Καθαρή Κάλυμνος

Παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση ,πριν ένα χρόνο, στην επίσημη σελίδα της Παράταξη στις 14 Φεβρουαρίου 2020 (Του αγίου Βαλεντίνου)

ΠΡΙΝ 21 ΜΗΝΕΣ

 Μάλιστα πριν αυτή την ανάρτηση, στις 25 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος  δήλωνε ότι με τον καινούργιο χρόνο(το 2020) θα ξεκινούσε η μαζική ανακύκλωση στην Κάλυμνο

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του δημάρχου στις 25 Νοεμβρίου 2019, πριν 21 μήνες, στο kalymnos-news.gr

Τι έλεγε ο Δ.Διακομιχάλης στις 25 Νοεμβρίου 2019 για την ανακύκλωση στην Κάλυμνο

Ακολούθησε η ανάρτηση που προαναφέραμε στην επίσημε σελίδα της Παράταξης Διακομιχάλη ,ότι τον Μάρτιο ξεκινά η ανακύκλωση.

Φυσικά τίποτε δεν προχώρησε και η  επίσκεψη στην Κάλυμνο του Σύμβουλου Επικοινωνίας της «ΕΕΑΑ ΑΕ» Δημητρίου Παπασωτηρίου ο οποίος σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την έναρξη ανακύκλωσης με τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης θα ενημέρωνε το Σώμα, ουδέποτε έγινε.

Από τον Φεβρουάριο 2020 ,η επίσκεψη μεταφέρθηκε για τον Αύγουστο 2020.

Ο Αύγουστος πέρασε, ο Σεπτέμβριος τελείωσε και κανένα νεότερο  για την Ανακύκλωση στην Κάλυμνο!

ΠΡΙΝ 10 ΜΗΝΕΣ

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 ο Δήμαρχος ανακοινώνει ότι στις 15 Οκτωβρίου 2020 θα έλθει στην Κάλυμνο ο Σύμβουλος Επικοινωνίας της «ΕΕΑΑ ΑΕ» για να ενημερώσει το ΔΣ και να προχωρήσει η ανακύκλωση.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του Δημάρχου στο kalymnos-news.gr στις 7 Οκτωβρίου 2020 όπου  ανακοινώνει  την άφιξη την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 του Γενικού Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΕΑΑ για το θέμα ανακύκλωσης και για την περίοδο του μεταβατικού σταδίου που θα υπάρξει, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για να ξεκινήσει. Μάλιστα τονίζει ότι στις συναντήσεις που θα γίνουν με τη συμμετοχή και των αντιπολιτεύσεων θα ήθελε όλοι να το δούν το θέμα Καλύμνικα για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα

Τι έλεγε ο Δ.Διακομιχάλης στις 15 Οκτωβρίου 2020 για την ανακύκλωση στην Κάλυμνο

Η 15η Οκτωβρίου 2020  πέρασε και ο Γενικός Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΕΑΑ  δεν ήλθε και η δικαιολογία από πλευράς Δημοτικής Αρχής ότι υπήρχε ακύρωση της πτήσης λόγω απεργίας στην ΥΠΑ.

Από τις 15 Οκτωβρίου 2020 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 10 μήνες χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για τι θα γίνει με την ΕΕΑΑ

ΟΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ας έλθουμε όμως σε κάποιες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής τους 3,5 τελευταίους μήνες:

1. Στις 28 Απριλίου 2021 Μεγάλη Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης αποφάσισε την έγκριση της υπογραφής Σύμβασης Συνεργασίας με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε., που οργανώνει και λειτουργεί το εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ εθνικής εμβέλειας Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και Αποβλήτων, για την Οργάνωση Ολοκληρωμένου Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών στο Δήμο άνευ ανταλλάγματος για το Δήμο, σύμφωνα με το σχετικό υπόδειγμα Σύμβασης Συνεργασίας.

Επίσης εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Καλυμνίων Διακομιχάλη Δημήτριο για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης

2. Στις 19 Μαΐου 2021 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλυμνίων ενέκρινε την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλυμνίων και του Ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία – ΦΟΔΣΑ» με αντικείμενο τις δράσεις «Δράσεις ανάπτυξης υποδομών χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων στους δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Επίσης εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Δημήτριο Ελ. Διακομιχάλη για την υπογραφή της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης και τον ορισμό ενός (1) μέλους της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης και του αναπληρωτή του, σύμφωνα με το άρθρο 21 της παρούσας προγραμματικής σύμβασης.

3.Στις 2 Ιουνίου  2021 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλυμνίων ενέκρινε  την υποβολή αιτήματος ένταξης στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα Προτεραιότητας «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», με τίτλο «Χωριστή συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων»

4. Στις 7 Ιουνίου  2021 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλυμνίων ενέκρινε ως έχει Πρακτικό της Επιτροπής διερεύνησης τιμών, προϋπολογισμού ποσόυ 3.720.000  ευρώ το οποίο συντάχθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του φακέλου με αίτημα χρηματοδότησης που θα υποβάλει ο Δήμος Καλυμνίων στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ04 «Χωριστή Συλλογή Βιοαποβλήτων, Γωνιές Ανακύκλωσης και Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων», όπως αναλυτικά αναφέρεται στο εισηγητικό της παρούσας.

Σπασμωδικές κινήσεις , έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού και στην καθομιλουμένη  μετά από 2 χρόνια απραξίας «Φτου κι απ’ την αρχή» ή «ότι κάτσει»

Δυστυχώς από δικαιολογίες έχουμε χορτάσει και στην περίπτωση αυτή  ισχύει η λαϊκή ρήση «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει» και σίγουρα θα ακούσουμε και πολλές άλλες.

ΥΓ : Κάθε συσχετισμός της φωτογραφίας του αείμνηστου και αξέχαστου Λάμπρου Κωνσταντάρα στο ρόλο του Μαυρογιαλούρου, με πολιτικά πρόσωπα της Καλύμνου είναι απόρροια της δημιουργικής φαντασίας σας και ουδεμία ευθύνη έχουμε.

Εξάλλου ο Μαυρογιαλούρος όταν διαπίστωσε ότι ο περίγυρος του και οι στενοί συνεργάτες του τον εξαπατούσαν, είχε την τόλμη και το θάρρος να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!

Από τη στήλη “ΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΒΟΛΗ” Καλή ΠΑΝΑΓΙΑ με ΥΓΕΙΑ.