Κάηκαν κολώνες ΔΕΗ μεταφοράς ρεύματος από την πυρκαγιά στο Διαπόρι Καλύμνου.

747

 Έσβησε η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις 5.00 το απόγευμα χθες Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 στην ευρύτερη περιοχή στο Διαπόρι , βόρεια του Εμποριού. Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνθηκε προς Νότιο Δυτικά, καίγοντας θαμνώδη και χαμηλή βλάστηση.

 Ζημιές υπέστη όμως, η μία από τις δύο γραμμές ηλεκτροδότησης που μεταφέρουν το ρεύμα στη Λέρο.

Στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη πρωί από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ από Κάλυμνο, που προσέγγισε την περιοχή από θαλάσσης ,διαπίστωσε ότι έχουν καεί κάποιες κολώνες . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news. gr η κολώνες θα αντικατασταθούν  και η αποκατάσταση της βλάβης θα πραγματοποιηθεί σε 2-3 ημέρες 

Από το Δήμο Λέρου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για τη βλάβη στο Δίκτυο Ηλεκτροδότησης:

Απο το γραφείο Δημάρχου Λέρου ανακοινώνεται ότι λόγω πυρκαγιάς που προκληθηκε στα βουνα της Καλύμνου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή βλάβη το δίκτυο ηλεκτροδότησης, προκαλούνται διακοπές ηλεκτροδότησης και φαινόμενα χαμηλής τάσης ρεύματος. Λόγω της ανωτέρω έκτακτης κατάστασης δημιουργούνται -εκτός των άλλων- προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας ευελπιστώντας στην άμεση αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.