Συνελήφθη ένας 32χρονος για παραλαβή και διακίνηση ναρκωτικών στην Κάλυμνο

1857

Κατασχέθηκαν -165- ηρωίνη, ζυγαριά ακριβείας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 945€ κ.α.

Συνελήφθη χθες (30 Αυγούστου 2021) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, ένας 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραλαβή – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και έναν 41χρονο ημεδαπό κατηγορούμενο για παραλαβή – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο όποιος αναζητείται.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε ο 41χρονος κατά τη μετάβαση του με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε μεταφορική εταιρία προκειμένου να παραλάβει δέμα που περιείχε ναρκωτικά και όταν κλήθηκε σε έλεγχο, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση, επιχείρησε να τους παρασύρει με το όχημα του, τραυματίζοντας στο πόδι ένα απ’ αυτούς.

Ακολούθως ο δράστης διέφυγε από το σημείο με το όχημα του, οποίο αργότερα εγκατέλειψε και αναζητείται.

Παράλληλα, ενώ ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση αναζήτησης του 41χρονου, μετέβη στη μεταφορική εταιρία ο 32χρονος κατηγορούμενος και επιχείρησε να παραλάβει το δέμα που περιείχε ναρκωτικά, ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε ηρωίνη βάρους 160 γραμμάρια.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του 41χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
 Ηρωίνη βάρους 5,1 γραμμάρια, τοποθετημένη σε επτά μικροσυσκευασίες
 Παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών και τραπεζικές κάρτες
 Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
 Το χρηματικό ποσό των 945 ευρώ
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε 41χρονος

O συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών.