Τι ισχύει για το άναμμα των παραδοσιακών φούρνων στο πλαίσιο των “Έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών”

1052

Επειδή αρκετά ήταν τα μηνύματα και τηλεφωνήματα που μας ρωτούσαν το τι ισχύει για το άναμμα των παραδοσιακών φούρνων ενόψει του δεκαπενταύγουστου ,το kalymnos-news.gr επικοινώνησε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία .

Όπως μας ενημέρωσαν, ισχύει η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε  πρόσφατα με θέμα “Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών”. Η ισχύς της οποίας όπως μας είπαν αναμένεται να παραταθεί και για τις επόμενες ημέρες

Στο άρθρο 2 της εν λόγω πράξης αναφέρεται για τους υπαίθριους χώρους

Άρθρο δεύτερο

Απαγόρευση υπαίθριων δραστηριοτήτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά

1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας, κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

2. Για κάθε παράβαση της παρ. 1, μη θιγομένων τυχόν ποινικών κυρώσεων, επιβάλλεται από τις αρμόδιες αρχές του άρθρου τρίτου διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι στην πλειονότητα τους οι παραδοσιακοί  φούρνοι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και όχι  σε στεγασμένους.