Έφυγαν οι υψηλοί επισκέπτες και ξεκίνησαν οι καπνοί στη χωματερή Καλύμνου!

590

Το προηγούμενο διάστημα η Χωματερή Καλύμνου είχε σιγήσει ή μάλλον είχε μείνει άκαπνη και χωρίς φλόγες.

Οι μεγάλες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, ο δεκαπενταύγουστος, η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας για τα εορταστικές  εκδηλώσεις της επετείου της ναυμαχίας του Γέροντα είναι φανερό ότι απέτρεψαν τους «γνωστούς άγνωστους» να προχωρήσουν στην καύση των σκουπιδιών.

Βέβαια τα σκουπίδια έγιναν σωροί ,ο χώρος της χωματερής γέμισε,  οι λάκκοι για την ταφή που εξαγγέλθηκαν αργούν , η δεματοποίηση μάλλον αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός» και η μόνη διέξοδος  είναι  η καύση από τους «γνωστούς άγνωστους».

Έτσι λοιπόν χθες Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021, είδαμε του πρώτους καπνούς στην Χωματερή με τα σκουπίδια να καίγονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η νέα καύση των σκουπιδιών δεν ανησύχησε τους υπευθύνους της Δημοτικής Αρχής ,την θεώρησαν φαίνεται «χαμηλής όχλησης» και ελεγχόμενη και δεν χρειάστηκε να προβούν  σε βαρύγδουπες δηλώσεις περί «αγνώστων εμπρηστών»  εναντίον των οποίων θα υποβληθούν μηνύσεις!

 Πάντως για να πούμε και την κακιούλα μας , για εμπρηστές οικοπεδοφάγους, για εμπρηστές δασικών περιοχών , για εμπρηστές «Νέρωνες» έχουμε ακούσει, αλλά για «άγνωστους εμπρηστές» των σκουπιδιών της Χωματερής Καλύμνου μόνο στο μυαλό των υπευθύνων της Δημοτικής Αρχής υπάρχουν
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός