Η επιστολή από την «Καλυμνιακή Αδελφότητα» στο Ντάργουιν για πανδημία, η αντίδραση του Πρωθυπουργού ΒΕ και οι αποστάσεις που παίρνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα.

615

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, στις τάξεις της ομογένειας και όχι μόνο, για την επιστολή προς τον επικεφαλής της κυβέρνησης εκεί, Michael Gunner σχετικά με «ένα πλασματικό ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, με εστία την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τους ενορίτες της» στο Ντάργουιν

Η επίμαχη επιστολή, όπως έγραψε ο «Νέος Κόσμος», φέρει τη σφραγίδα μιας από τις μεγαλύτερες ομογενειακές οργανώσεις της Βόρειας Επικράτειας, της Καλυμνιακής Αδελφότητας και υπογράφεται από τον υπάλληλό της, Γεράσιμο (Gerry) Κουκουβά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας (ΕΟΚΒΑ), Νίκος Πονήρης, σε δική του επιστολή προς τον κ. Gunner, με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου, τονίζει πως η ΕΟΚΒΑ, καθώς και η ευρύτερη Ελληνική Κοινότητα, δε συμμερίζονται τις απόψεις που αναφέρονται στην επιστολή του κ. Κουκουβά, τα οποία, όπως σημειώνει, προσέλκυσαν δυσμενή προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Πονήρης επισημαίνει ακόμη πως η ΕΟΚΒΑ ακολουθεί μία αυστηρή γραμμή να μην εμπλέκεται σε πολιτικά θέματα, συμπεριλαμβανόμενων φημών και καταγγελιών χωρίς βάση.

Σε αυτή την περίσταση, προσθέτει, πιστεύουμε ότι η ΕΟΚΒΑ και η κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας συνεργάζονται για να διευθετήσουν τις παρανοήσεις και τις ανησυχίες, παρέχοντας στην κοινότητα καθησυχασμό και διαφάνεια.

Νιώθουμε εξαιρετικά απογοητευμένοι από την τροπή των γεγονότων, τονίζει ο κ. Πονήρης, σημειώνοντας πως όταν έγιναν γνωστές αυτές οι αβάσιμες καταγγελίες η ΕΟΚΒΑ, επικοινώνησε άμεσα με τον κ. Gunner και τον επικεφαλής των Υπηρεσιών Υγείας και υπήρξε διαβεβαίωση ότι αυτές οι εικασίες ήταν λανθασμένες.

Αυτό, συμπληρώνει, κατέστη γνωστό στον κ. Κουκουβά πριν την αποστολή της επιστολής, αλλά δυστυχώς, η διαβεβαίωση που δόθηκε δεν έγινε δεκτή.

Ο κ. Πονήρης στη συνέχεια αναφέρει πως είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όπως η ΕΟΚΒΑ, έτσι και η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, υπό τις οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, Μακαρίου, έχει απευθύνει έκκληση προς τους πιστούς να εμβολιαστούν, σεβόμενη την ελευθερία του κάθε ένα.

Σημειώνεται ακόμη, πως ο ναός του Αγίου Νικολάου λειτουργεί μετά από έγκριση του σχεδίου ασφάλειας για COVID από τον Ιούνιο του 2020. Αυτό, υπογραμμίζεται, έχει επιτευχθεί χωρίς οποιοδήποτε περιστατικό, χάρη στην εξαιρετική σχέση και συνεργασία μεταξύ της EOKBA και της κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας.

Τέλος, ο κ. Πονήρης, γράφει προς τον κ. Gunner πως η ΕΟΚΒΑ είναι πρόθυμη να συζητήσει τα επόμενα βήματα και πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία με την κυβέρνηση για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση του θέματος που προέκυψε με την επίμαχη επιστολή.

(Πηγή:neoskosmos.com)