Μετά από 11 χρόνια αποχωρεί από το Σολώνειο γηροκομείο Καλύμνου η Διευθύντρια Μαρία Κουρούνη

2639

Μετά από 11 χρόνια αποχωρεί από το Σολώνειο γηροκομείο Καλύμνου η Διευθύντρια Μαρία Κουρούνη

Με επιστολή της η Μαρία Κουρούνη, Κοινωνική λειτουργός,  κάνει γνωστούς του λόγους της απόφασης της αυτής, παραθέτει ένα σύντομο απολογισμό για τα 11 χρόνια θητείας της στο Γηροκομείο και εκφράζει τις ευχαριστίες της σε  όσους συνεργάστηκε.

Να σημειώσουμε ότι η Μαρία Κουρούνη υπέβαλε την παραίτηση της από τη θέσης της Διευθύντριας του Γηροκομείου στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 στον Μητροπολίτη κκ Παίσιο ,ο οποίος και προΐσταται του ΔΣ του Ιδρύματος και θα επιστρέψει στην οργανική της θέση στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

 Σίγουρα η αποχώρηση της Μαρίας Κουρούνη από το Γηροκομείο θα δημιουργήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, ενώ το έργο που αφήνει είναι πολύ μεγάλο.

Παραθέτουμε την επιστολή της Μαρίας Κουρούνη

Αισθανόμενη το βάρος της ευθύνης και σεβόμενη την αγάπη, την εκτίμηση και την στήριξη των Καλυμνίων, τόσο στο ίδρυμα όσο και στο έργο μου, ενημερώνω το προσωπικό, τους συγγενείς, τους δωρητές, τους χορηγούς, τους φορείς με τους οποίους τόσα χρόνια συνεργάστηκα καθώς και τους συντοπίτες μου ότι αποχώρησα από τη θέση της Διευθύντριας του Σολώνειου Γηροκομείου αφού δεν έγινε καμία προσπάθεια από μέρους της Ιεράς Μητρόπολης ….να συσταθεί με διάταξη νόμου οργανική θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας… ώστε να πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση της θέσης που κατέχω ως δημόσιος υπάλληλος και να αναγνωριστεί το πτυχίο κοινωνικής λειτουργού που κατέχω από το 1996.

Αυτό σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησα το Σολώνειο Γηροκομείο αμειβόμενη ως απόφοιτη λυκείου και όχι σαν κοινωνική λειτουργός, χωρίς να λαμβάνω επίδομα θέσης ή ευθύνης αφιερώνοντας αγόγγυστα πολύτιμο χρόνο και ενέργεια σε βάρος της οικογενειακής και προσωπικής μου ζωής.

Με τη χρήση του πτυχίου μου όμως το ίδρυμα πήρε:
α. Άδεια λειτουργίας ( ΦΕΚ 2135,13/7/2012)
β. Αναθεώρηση και επέκτασή από 25 σε 37 τροφίμους (23/11/2016)
γ. Ειδική Πιστοποίηση (ΦΕΚ 4316 30/12/2016 )
δ. Ανανέωση Ειδικής Πιστοποίησης (ΦΕΚ 1645/22-4-2021)
Βάσει όλων των παραπάνω το ίδρυμα επιχορηγείται οικονομικά από το Υπουργείο Εργασίας και από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου από το 2016.

Από τις 2/9/2021 λοιπόν επέστρεψα στην οργανική μου θέση στην ΙΜΛΚΑ, με αγωνία για την τύχη και την πορεία του Ιδρύματος, εξαντλώντας όλα τα χρονικά περιθώρια. Άφησα το ίδρυμα που αγάπησα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου με πίκρα και αίσθημα αδικίας έχοντας όμως παρακαταθήκη τις ευχές των γερόντων που φρόντισα με περισσή αγάπη και στοργή αυτά τα 11 χρόνια.

Μέχρι τη μέρα που αποχώρησα το ίδρυμα ήταν:
α. Υγιές, με πληρότητα στο 100% σε τροφίμους και με 15 άτομα προσωπικό, ενώ όταν ανέλαβα είχε 18 τροφίμους και 9 άτομα προσωπικό.
β. Πιστοποιημένο και σε όλα νόμιμο.
γ. Με τα οικονομικά στοιχεία κατατεθειμένα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (Ρόδος), στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (Σύρος), στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναρτημένα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για το 2020.
δ. Εμβολιασμένο και ασφαλές (χωρίς κανένα κρούσμα covid 19 σε τρόφιμο και ίσως το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα) Όπως είναι γνωστό ανέλαβα την ευθύνη της πανδημίας εξ’ ολοκλήρου και μάλιστα μέσα στην περίοδο που η Κάλυμνος ήταν για 17 εβδομάδες στο βαθύ κόκκινο.
ε. Χωρίς κανένα χρέος, σε προσωπικό, προμηθευτές και λοιπούς φορείς και με διαχειριστικό πλεόνασμα 2.023,55 ευρώ.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς:

 • Το προσωπικό του γηροκομείου για την αγάπη, την αφοσίωση, την υπευθυνότητα και τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην τρίτη ηλικία.
 • Τους συγγενείς των τροφίμων που μαζί με τους δικούς τους δείχνουν την αγάπη τους και στους μοναχικούς γέροντες.
 • Τον κ. Ιωάννη Ρήγα, τέως γραμματέα του ιδρύματος, για την καθοδήγησή και τη στήριξή του στα πρώτα μου βήματα ως διευθύντρια καθώς και για την πολύτιμη και ουσιαστική συνεισφορά του.
 • Τον Έπαρχο Καλυμνίων κ. Εμμανουήλ Μουσελλή και την συνάδελφό μου και επόπτρια του ιδρύματος Αγγελική Πιζάνια
  -Το Νοσοκομείο Καλύμνου και το ΕΚΑΒ, που ήταν πάντα στο πλευρό μας μέρα και νύχτα.
 • Τον ΕΟΔΥ που με την καθοδήγησή του βγήκαμε αλώβητοι κατά την πανδημία.
 • Τον γιατρό Μιχάλη Μονοκάνδηλο που είναι πάντα στο πλευρό μας με ουσιαστικό ενδιαφέρον.
 • Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου για τη συμπαράστασή του.
 • Την Προϊσταμένη του τμήματος Κοιν. Αρωγής Ρόδου για την συνεργασία
 • Την οικογένεια μου που με ανέχτηκε και στήριξε όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια μου στο Γηροκομείο.