Μόλις έπεσαν οι μάσκες της Δημοτικής Αρχής Καλύμνου!

2703

Μόλις έπεσαν οι μάσκες της Δημοτικής Αρχής Καλύμνου και το  πραγματικό της πρόσωπο φάνηκε!

Το πρόσωπο  της φοβίας ,της  ανασφάλειας, της ανεπάρκειας, της απραξίας, της καχυποψίας, καλυμμένο με την αλαζονεία , υπεροψία και αυταρχικότητα της πρόσκαιρης εξουσίας.

Το πρόσωπο μιας κουρασμένης Δημοτικής αρχής που δεν έχει τη δυνατότητα να πράξει τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη.

Ένα Δήμαρχο που εδώ και καιρό άγεται και φέρεται από τους «γνωστούς βολεμένους συμβουλάτορες» που τον οδηγούν στην κατρακύλα χωρίς επιστροφή.

Ένα Δήμαρχο που κάποτε “κοκορευόταν” ότι είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Κάλυμνο που επιθυμεί να του γίνεται σκληρή κριτική και τώρα “ξεπουπουλιασμένος” ψάχνει αφορμές να αποφύγει ακόμη και  κάποιες αυτονόητες επισημάνσεις που γίνονται στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου.

Μία Δημοτική Αρχή που δεν έχει τηρήσει στα 2 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου καμία προεκλογική της δέσμευση για τα μεγάλα έργα υποδομής που υποσχέθηκε.

Μία Δημοτική αρχή που δεν έχει το στοιχειώδες θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες  της και να αναγνωρίσει τα λάθη της .Επωδός της πάντα για όλα “φταίνε ή άλλοι, φταίνε οι προηγούμενοι”

Την περασμένη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, διαβάσαμε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο fb στη σελίδα της  Δημοτικής Παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής» του Δημάρχου Διακομιχάλη με  την ένδειξη Γραφείο τύπου(;) με την  οποία ανακοινώνει ότι από τούδε και στο εξής διακόπτει κάθε “επικοινωνιακή σχέση” με το kalymnos-news.gr. Aυτούσια την ανακοίνωση την παραθέτουμε παρακάτω:

Μία παρένθεση πριν προχωρήσουμε, η παραπάνω ανακοίνωση αν θεωρηθεί ότι μας αφορά, ουδέποτε έφτασε στα Γραφεία της εφημερίδας μας με οποιαδήποτε μορφή (ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά).

Η πραγματική αιτία αυτής της απόφασης είναι  η μη αντοχή στην πολιτική κριτική που ασκεί το kalymnos-news.gr στη Δημοτική αρχή και στο Δήμαρχο. Μία  κριτική τεκμηριωμένη, με πληθώρα επιχειρημάτων, με στοιχεία και αποδείξεις,που τους ενοχλεί

Αυτό δεν το αντέχει ο Δ.Διακομιχάλης και η παρέα του και έψαχναν εδώ και καιρό την αφορμή για να κάνουν “εμπάργκο”, στο kalymnos-news.gr, πιστεύοντας ότι έτσι θα μας αποφύγουν.

Η αφορμή που βρήκαν είναι ψευδής, οι δε δικαιολογίες προσχηματικές και αβάσιμες ή κατά τον εκκλησιαστικό ύμνο  .“Προφάσεις εν αμαρτίαις”.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση: “επειδή το kalymnos-news σκοπίμως αγνοεί επιδεικτικά τη Δημοτική Αρχή έχοντας αποκλείσει ουσιαστικά τα 2/3 των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της, μερικές φορές και αναξιοπρεπέστατα”

Εμείς απλά να παραθέσουμε κάποια στοιχεία για την προβολή των θέσεων και απόψεων της Δημοτικής αρχής από το kalymnos-news.gr .Θα μιλήσουμε μόνο για τους 8,5 μήνες  του 2021. Φιλοξενήσαμε 56 video με συνεντεύξεις-δηλώσεις ρεπορτάζ του Δημάρχου Διακομιχάλη. Επίσης 51 δελτία τύπου ,επιστολές, ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής .Τέλος 26 video, συνεντεύξεις  ρεπορτάζ δημοτικών συμβούλων της.!!

Το μόνο που δεν κάναμε είναι να κατασκηνώσουμε στο δημαρχείο και να καταγράφουμε το Δήμαρχο όταν σηκωνόταν και καθόταν στην πολυθρόνα!

Είναι λοιπόν  αστείο να  αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι το kalymnos-news.gr αγνοεί επιδεικτικά τη Δημοτική Αρχή.

Αναφορικά με αποκλεισμούς των 2/3 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, ας μας ονοματίσουν τους 4 από τους 6 που δήθεν αποκλείσαμε ; Μήπως βρίσκονται σε σύγχυση.

Και επειδή πληροφορηθήκαμε και τι ήταν αυτό που  ενόχλησε  το  Δήμαρχο και προχώρησε στην απόφαση του “εμπάργκο”  να το αναφέρουμε:

Μετέφεραν στο Δήμαρχο ότι το kalymnos-news.gr “έκοψε” δήθεν από τα ρεπορτάζ του για την έναρξη της νέα σχολική χρονιάς την Αντιδήμαρχο Ρένα Μαγκάκη.

Αν ο Δήμαρχος πίστεψε αυτή την “καταγγελία” χωρίς να την ψάξει, απλά να πούμε ότι τον εξαπάτησαν αυτοί που την μετέφεραν

Αν πάλι ” ιδίοις όμμασιν” είδε τα ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr και κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μάλλον δεν αντιλήφθηκε την πραγματικότητα.

 Πιο συγκεκριμένα στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους, το kalymnos-news.gr έκανε τρία ρεπορτάζ με αγιασμούς σε σχολεία. Δύο ρεπορτάζ με ολιγόλεπτα video και κάποιες φωτογραφίες στο 5ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου και στο 2ο ΓΕΛ, που άμεσα αναρτήθηκαν. Επίσης ένα ρεπορτάζ πιο εκτενές στο Σχολείο της Τελένδου με του 5 μαθητές που αναρτήθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Η αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη ,παραβρέθηκε στους αγιασμούς του 5ου ΔΣ και του 2ου ΓΕΛ.

 Στο ρεπορτάζ του  αγιασμού στο 5ου ΔΣ που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ αναρτήσαμε 2 φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται η αντιδήμαρχος, ενώ στο κείμενο γίνεται και αναφορά για την παρουσία της. Επίσης ένα video 47 δευτερολέπτων με απόσπασμα του αγιασμού όπου και πάλι διακρίνεται η κα Μαγκάκη.

Στο ρεπορτάζ του  αγιασμού στο 2ο ΓΕΛ Καλύμνου που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ αναρτήσαμε 3 φωτογραφίες, στις δύο φαίνεται η αντιδήμαρχος, ενώ στο κείμενο  γίνεται και αναφορά για την παρουσία της. Επίσης ένα video 2 λεπτών και 57 δευτερολέπτων με απόσπασμα του αγιασμού όπου και πάλι διακρίνεται η κα Μαγκάκη, ενώ υπάρχει και απόσπασμα από τον χαιρετισμό της Ρένας Μαγκάκη διάρκειας 40 δευτερολέπτων.

Για ποιο κόψιμο λοιπόν και αποκλεισμό της Αντιδημάρχου μιλά ο Δήμαρχος;

 Κλείνοντας το άρθρο αυτό να διευκρινίσουμε και να δηλώσουμε ότι δεν μας ενόχλησε η απόφαση της Δημοτικής αρχής περί “εμπάργκο”, αναφαίρετο δικαίωμα της να κάνει όποια επιλογή θέλει. Εξάλλου όλα κρίνονται.

 Μας ενοχλεί όμως να χρησιμοποιεί η Δημοτική Αρχή ανακρίβειες και ψεύδη για το kalymnos-news.gr και τους συνεργάτες του.

 Για το λόγο αυτό θεωρήσαμε υποχρέωση μας προς το αναγνωστικό μας κοινό, να παραθέσουμε όλα τα παραπάνω. 

Οι αναγνώστες μας είναι οι μόνοι προς τους οποίους έχουμε υποχρέωση να απολογηθούμε και όχι στις Δημαρχίες και τα πολιτικά πρόσωπα που έρχονται και παρέρχονται.

Να ευχαριστήσουμε με την ευκαιρία τους  χιλιάδες  αναγνώστες μας όπως καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία της analytics.google, που όλα αυτά τα χρόνια μας εμπιστεύονται για την καθημερινή ενημέρωση τους με την ποικίλη, έγκυρη, έγκαιρη και αποκαλυπτική δημοσιογραφία μας.

 ΥΓ : Επειδή στην ανακοίνωση αναφέρεται   «από τούδε και στο εξής διακόπτουμε κάθε επικοινωνιακή σχέση» πιστεύουμε ότι πρόκειται για κακή διατύπωση από το συντάκτη. Καμία «επικοινωνιακή σχέση» δεν είχε και έχει το kalymnos-news.gr με τη σημερινή Δημαρχία και με τις προηγούμενες,  αλλά και με καμία Παράταξη  ή με πολιτικά πρόσωπο.

Η μόνη επικοινωνιακή σχέση του kalymnos-news.gr είναι με την κοινωνία και τους χιλιάδες αναγνώστες της.