Συνέντευξη Δ.Διακομιχάλη για θέματα ΔΕΥΑ Καλύμνου και αιχμές για προηγούμενες Διοικήσεις. (video)

474

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021  στις 10.30 το πρωί, , ο Δήμαρχος Καλυμνίων και Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Διακομιχάλης για θέματα της Επιχείρησης.

Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία  της ΔΕΥΑΚ και το Δ.Διακομιχάλη πλαισίωναν ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Νικήτας Γιαννικουρής και η ειδική συνεργάτιδα Μαρία Τρουμουλιάρη,  που ασχολείται με θέματα τα επιχείρησης.

Ο Δ.Διακομιχάλης στα 25 λεπτά  που διήρκησε η τοποθέτηση του, εστιάστηκε αρχικά  στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην απρόσκοπτη υδροδότηση κατά την περίοδο του καύσωνα, λόγω των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος και που ανέδειξαν την έλλειψη γεννητριών αλλά και μηχανικού εξοπλισμού.

Όπως χαρακτηριστικά είπε,  υπήρχε μία και μοναδική μικρή γεννήτρια που την είχαν προμηθευτεί το 1996 επί δικής του Διοίκησης, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στις ενέργειες που προέβη για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την προμήθεια γεννητριών και εξοπλισμού επιδεικνύοντας τη σχετική αλληλογραφία.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αναδείχθηκε για τη χρηματοδότηση, αφού διαπιστώθηκε ότι η ΔΕΥΑΚ δεν ήταν εγγεγραμμένη στον κόμβο  Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών

Για όλα τα παραπάνω επέρριψε ευθύνες  και καταλόγισε παραλείψεις εμμέσως πλην σαφώς , στις προηγούμενες Διοικήσεις και κυρίως στην 5ετία της Δημαρχίας Γαλουζή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις οφειλές καταναλωτών στη ΔΕΥΑΚ, λέγοντας ότι υπήρξε μία πολύ μεγάλη αύξηση τα τελευταία 7 χρόνια.

Όπως είπε επί Διοίκησης Ι.Μαστροκούκου οι οφειλές καταναλωτών ανερχόντουσαν στο  1.200.000 ευρώ, επί Διοίκησης του αείμνηστου Γιώργου Κοπανέζου στο 1.370.000 ευρώ και στη συνέχεια επί διοίκησης Γ.Μελά και Μικέ Ρήγα οι οφειλές έχουν ανέλθει στο ποσό των 2.450.000 ευρώ.

Στο σημείο αυτό έκανε έκκληση στους καταναλωτές  να εξοφλήσουν τις όποιες οφειλές έχουν ή να προσέλθουν και να κάνουν ρύθμιση για τι όπως χαρακτηριστικά τόνισε η επιχείρηση βρίσκεται στα όρια της.

 Η συνέντευξη έκλεισε με αναφορές στα θετικά, όπως είπε.

Ανέφερε ότι βρίσκονται σε αναμονή για την ένταξη για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μελέτης που υποβλήθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση για τη δημιουργία 11 νέων γεωτρήσεων

Είπε επίσης ότι ετοιμάζεται φάκελος για εγκατάσταση μεγάλης αφαλάτωσης 2.000 κυβικών μέτρων στην περιοχή του παλιού σκουπιδότοπου και ακόμη μίας στην περιοχή των σφαγείων στα Γιανοχώραφα.

Μετά την τοποθέτηση του ο Δήμαρχος απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του στην ερώτηση του Μάμα Χαραμαντά που του επισήμανε ότι ρίχνετε ευθύνες στις προηγούμενες Διοικήσεις για την μη προμήθεια γεννητριών και βγάζετε απέξω τον εαυτό σας όταν είστε Δήμαρχος για 4η τετραετία.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Συνέντευξη Δ.Διακομιχάλη για ΔΕΥΑ Καλύμνου με αιχμές για προηγούμενες Διοικήσεις.