Η ΑΝΕΚ επέλεξε το Ναυπηγείο που θα κατασκευαστεί το νέο ταχύπλοο σε αντικατάσταση του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ».

1080

Η ΑΝΕΚ με δελτίο τύπου ( το οποίο βέβαια δεν κοινοποίησε στο kalymnos-news.gr λόγω του εμπάργκο που μας κήρυξε η Δημοτική Αρχή) ανακοινώνει ότι χθες Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διερεύνησης του ναυπηγείου στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο ταχύπλοο της Εταιρείας. Πρόκειται για το Ναυπηγείο της OCEAN του Συμιακού ναυπηγού Μιχάλη Μοσχάτου.

Πρόκειται για το σκάφος που θα αντικαταστήσει το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» που καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς εν πλω προς Πειραιά πριν ένα σχεδόν χρόνο την 1η Νοεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, το νέο πλοίο θα είναι 27,30 μέτρων,θα έχει πρωτόκολλο 200 επιβατών και υπηρεσιακή ταχύτητα 25 κόμβων, ενώ θα φέρει μηχανές Baudouin για τις οποίες ήδη ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την αγορά τους.

To δελτίο τύπου συνοδεύεται από φωτογραφίες «πανηγυρικού τύπου»  με το Δήμαρχο και τα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ ,τον τεχνικό και νομικό σύμβουλο και το ναυπηγό Β.Ψαρομπά, την ώρα υπογραφής από τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γ.Θανάτση και τον εκπρόσωπο της OCEAN,στα γραφεία της Εταιρείας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr δεν πρόκειται για την τελική σύμβαση ναυπήγησης του νέου σκάφους , αλλά για κάποιο έγγραφο-προσύμφωνο ότι η ναυπήγηση θα γίνει στον εν λόγω Ναυπηγείο.

Να σημειώσουμε ότι στο Ναυπηγείο της OCEAN ναυπηγήθηκε το σκάφος ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΙ της Εταιρείας ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ της οικογένειας Η.Τηλιακού που καθελκύστηκε στις 7 Μαρτίου 2018.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός