“Καυτά ερωτήματα” από Γ.Τρικοίλη σε Δήμαρχο και Πρόεδρο ΑΝΕΚ για κατασκευή νέου σκάφους που θα αντικαταστήσει το ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ (video)

1196

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε o Δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης του Γιάννη Γαλουζή και πρώην Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ Γεώργιος Τρικοίλης.

Ήταν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση,με αφορμή τη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου  2021 διά ζώσης.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Τρικοίλης εστίασε στην κατασκευή του νέου σκάφους της ΑΝΕΚ και στην ερώτηση που τέθηκε από το Γιάννη Γαλουζή προς το Δήμαρχο και δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Επίσης στον Αναπτυξιακό Οργανισμό και την απεμπόληση από τη Δημοτική Αρχή της έδρας και της Προεδρίας του Οργανισμού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

Ο Γιώργος Τρικοίλης για το θέμα κατασκευής του νέου σκάφους που όπως είπε είναι το πιο επίκαιρο, ήταν πολύ αυστηρός στην κριτική του τόσο στο Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη, όσο και στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γιώργο Θανάτση , ενώ παράλληλα έθεσε “καυτά ερωτήματα” και ουσιαστικά για το νέο σκάφος τα οποία θα πρέπει όπως τόνισε, να απαντηθούν.

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Αναφερόμενος στο Δ.Διακομιχάλη είπε μεταξύ άλλων: Ο κ. Διακομιχάλης έχει κάνει τραγικά πολιτικά λάθη. Ένα πολιτικό λάθος του, που το κάνει και το ξανακάνει και δυστυχώς το επαναλαμβάνει συνέχεια, είναι αυτό που βάζει το πρόσωπο Γιώργο Θανάτση που δεν είναι πολιτικός, που κρύβεται στις εκλογές, τον κάνει μετά Πρόεδρο της ΑΝΕΚ. Κρίθηκε γι’ αυτή του την επιλογή το 2014. Το 2010 δεν τον κατεβάζει στις εκλογές έρχεται μετά τον κάνει Πρόεδρο ,τον κρίνει ο Καλυμνιακός λαός και τον στέλνει στην αντιπολίτευση και ξανάρχεται τώρα που δεν τον κατεβάζει στο ψηφοδέλτιο και τον κάνει τι να πω, το «πρώτο βιολί» ΔΕΥΑΚ, ΑΝΕΚ, παντού.

ΓΙΑ Γ.ΘΑΝΑΤΣΗ

Συνεχίζοντας την κριτική και αναφερόμενος στο Γ.Θάνατση, είπε μεταξύ άλλων: Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε ένα άνθρωπο που δεν τον ψηφίζει ο Καλυμνιακός λαός, που το καταδικάζει ως πολιτική του κ. Διακομιχάλη και έρχεται αυτός ο άνθρωπος για να κάνει αγορά νέου πλοίου. Δεν του έχουμε καμία εμπιστοσύνη ούτε εμείς ούτε ο Καλυμνιακός λαός σε κανένα. Οπότε οφείλουν λεπτομερείς εξηγήσεις .

Σε άλλο σημείο ο Γιώργος Τρικοίλης είπε,  όσα λέω είναι καθαρά πολιτική κριτική .Ακόμη και αυτά που λέω για τον κ. Θανάτση, καλό είναι να τα ακούσει. Δεν έχει ψηφιστεί αυτός ο άνθρωπος από τον Καλυμνιακό λαό ,οπότε ο Καλυμνιακός λαός οφείλει να ξέρει το οτιδήποτε κάνει αυτός ο άνθρωπος εκεί στην ΑΝΕΚ .Δεν λέω ότι κάνει καλά ή κακά, λέω ότι θέλουμε να ξέρουμε λεπτομέρειες .Τι υπογράψαμε ,γιατί υπογράψαμε ,τα πάντα .Πολιτική κριτική του ασκούμε και νομίζω είναι το δικαίωμα μας .Αυτή είναι η θέση μας  ως δημοτικοί σύμβουλοι

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ” ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ο Γιώργος Τρικοίλης στη συνέχεια αναφέρθηκε σε οικονομικά θέματα για το νέο σκάφος και έθεσε κάποια καυτά ερωτήματα :

-Να βγούν δημόσια  και να πουν, τόσα πήρα από την ασφάλεια, από το καμένο πλοίο ΣΤΑΡ. Πόσα έφυγαν σε έξοδα δικηγορικά κλπ για να πάρουμε αυτή την ασφάλεια;

-Πόσα θα κοστίσει το νέο πλοίο;

-Αυτό το προσύμφωνο που υπέγραψαν  χρειαζόταν να πάνε 7 άτομα και να πληρώνουμε εισιτήρια;

-Πόσα λεφτά θα είναι η σύμβαση που θα υπογραφεί για την ναυπήγηση, πόσα λεφτά θα πάνε για προκαταβολή και πως θα εξοφληθεί αυτό το πλοίο;

-Πρόχειρα -πρόχειρα αν ευσταθούν αυτά που ακούγονται, χωρίς να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα, θα πάει 1.200.000 ευρώ. Από την ασφάλεια, λέμε ότι έχουν καθαρίσει 600.000 ευρώ ,τα υπόλοιπα 600.000 χιλιάρικα τα επιπλέον πως θα πληρωθούν; Έχει δυνατότητα η ΑΝΕΚ σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες;

-Μήπως τελικά πάμε σε μεγάλο πλοίο που θα είναι  άχρηστο και δεν χρειάζεται για το Μαστιχάρι ;

Υπάρχουν πολλά προβλήματα και θα πρέπει οι δύο (Δήμαρχος, Θανάτσης) να λογοδοτήσουν. Αυτό ήταν ένα βασικό θέμα και δεν πήραμε απάντηση από το Δήμαρχο και είμαστε στεναχωρημένοι γι αυτό, Κρύβουν κάτι; Δεν νομίζω.

Ο κ. Διακομιχάλη είναι τόσο λαλίστατος με όλα τα θέματα, που την τρίχα την κάνει τριχιά και μπορεί να δώσει 5 συνεντεύξεις για το πιο απλό πράγμα και τώρα για ένα τόσο σοβαρό θέμα ,ξαφνικά άφαντος.

Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια ενημέρωση τις επόμενες ημέρες, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Αν δεν το κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε εβδομάδα να του το θυμίζουμε, Δεν θα το αφήσουμε έτσι.

ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Αυστηρή κριτική στη Δημοτική Αρχή άσκησε ο Γιώργος Τρικοίλης και για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό λέγοντας ότι απεμπόλησαν τόσο την έδρα που πάει στη Λέρο, όσο και την Προεδρία στο ΔΣ.

Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα που ανέφερε άφησε αιχμές για λανθασμένες επιλογές και χειρισμούς που δεν διασφαλίζουν τα συμφέροντα της Καλύμνου.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Τρικοίλης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

20-10-2021 Συνέντευξη με τον Γ.Τρικοίλη για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός