Ο Β.Υψηλάντης για προώθηση λύσεων στα προβλήματα των δομών υγείας στα Δωδεκάνησα

78

Από το Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης με τον  Υπουργό  Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, προώθησε λύσεις στα προβλήματα των δομών υγείας στα Δωδεκάνησα- Άμεσα μέτρα για τους αναισθησιολόγους και για το ΕΚΑΒ- Παράταση στην παραμονή του επικουρικού προσωπικού – Δέσμευση του Yπουργού Yγείας να επισκεφθεί τη Σύμη στις 8 Νοεμβρίου 2021

Ο Bουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας όπου συναντήθηκε με τον νέο υπουργό κ. Θάνο Πλεύρη, στον οποίο παρέθεσε  όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις δομές υγείας στα Δωδεκάνησα και ειδικότερα στα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Λέρου, αλλά και στα κέντρα υγείας της Ρόδου, Σύμης, Πάτμου, Αστυπάλαιας. Για το λόγο αυτό παρέδωσε στον υπουργό πολυσέλιδο υπόμνημα με ανάλυση όλων των θεμάτων.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε άμεσα, και μέχρι να ευδοκιμήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη αναισθησιολόγων στο Nοσοκομείο της Ρόδου, να ενισχύεται Γ.Ν. Ρόδου με αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία αλλά και να φέρει άμεσα διάταξη με την οποία, ως κίνητρο θα δίδεται ποσό 250 ευρώ σε κάθε εφημερία των αναισθησιολόγων. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε το ποσό αυτό να χορηγείται αφορολόγητο, στους αναισθησιολόγους ιατρούς,  μέτρο το οποίο ο υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει .

Ενδεικτικά επίσης αναφέρεται ότι για το Νοσοκομείο της Κω ζήτησε το ¨ξεπάγωμα¨ των παλιών εκκρεμών προκηρύξεων καθώς επίσης και της προκήρυξης πρόσληψης νεφρολόγου, της επίσπευσης μετάθεσης ουρολόγου ιατρού και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κω για την προμήθεια επιπρόσθετης μονάδας παραγωγής οξυγόνου.

 Επισήμανε επίσης στον Υπουργό Υγείας,  ότι με τη χωροθέτηση, από την τοπική αυτοδιοίκηση, του χώρου κατασκευής νέου νοσοκομείου, πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατασκευής του.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε στον κ. Θάνο Πλεύρη τη σπουδαιότητα λειτουργίας του Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω και της ανάγκης παρουσίας του στις εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των αριστούχων φοιτητών των ιατρικών σχολών.

Ο κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης ζήτησε την παράταση παραμονής του επικουρικού ιατρικού  και νοσηλευτικού προσωπικού στις δομές υγείας της Δωδεκανήσου. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι σε πρώτη φάση θα δοθεί παράταση παραμονής των έως 31.3.2021, ενώ εξετάζεται και η εξεύρεση μιας μονιμότερης λύσης.

Για το ΕΚΑΒ και την κάλυψη προσωπικού, εκδίδεται άμεσα πρόσκληση ενδιαφέροντος ενώ προσωρινά θα καλυφθούν με μετακινήσεις προσωπικού σε κενές θέσεις .

Με το αίτημα προκήρυξης μονίμων θέσεων για Παθολόγο, Ορθοπεδικό και Καρδιολόγο και την αναβάθμιση του Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης σε Κέντρο Υγείας ο υπουργός ανακοίνωσε στον Βασίλη Α. Υψηλάντη ότι θα την επισκεφθεί για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου στις 8 Νοεμβρίου 2021.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ευχαρίστησε τον Βασίλη Α. Υψηλάντη για τη συγκροτημένη και πλήρη παράθεση των αιτημάτων για τις δομές υγείας στα Δωδεκάνησα ενώ ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για τη σημερινή συνεργασία, την κατανόηση των θεμάτων και την αποφασιστικότητα του για εξεύρεση άμεσων λύσεων  στα προβλήματα που του παρέθεσα. Θέλω επίσης να τον ευχαριστήσω για το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε στο αίτημα μου, επίσπευσης υπογραφής παραχώρησης τμήματος του Παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου, που υπήρξε και πρόταση μου από τον παρελθόντα Δεκέμβριο όταν προέκυψε το πρόβλημα .

Όχι ευκαιριακά, με σύστημα και κυρίως με ειλικρίνεια συνεχίζω να αγωνίζομαι για την επίλυση των πιεστικών προβλημάτων των νησιών μας.»