Ο Νικόλαος Τσαγκάρης ξεκαθαρίζει ότι κανένα στερεό απόβλητο της επιχείρησης του, συνθετικών σπόγγων, δεν μεταφέρεται στη Χωματερή ενώ μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις παραγωγής.(video)

1013

Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 25  Οκτωβρίου 2021, τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης συνθετικών σπόγγων της οικογένειας Τσαγκάρη στην Ανάσταση Καλύμνου και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον υπεύθυνο της Εταιρείας Νικόλαο Τσαγκάρη, αλλά και ξενάγηση στους χώρους παραγωγής.

Ο Νικόλαος Τσαγκάρης αρχικά θέλησε να δώσει κάποιες διευκρινήσεις και εξηγήσεις με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από τον Μικέ Κουλλιά, σε ρεπορτάζ για τη Χωματερή Καλύμνου, ότι εκεί μεταφέρονται και καίγονται τα απορρίμματα σφουγγαριών.

Όπως είπε ο Νικόλας Τσαγκάρης, η Εταιρεία του τα τελευταία 2 χρόνια όλα τα στερεά απόβλητα, από τα υπολείμματα σφουγγαριών, συμπιέζονται και δεματοποιούνται  και σε τακτά διαστήματα φορτώνονται και στέλνονται στην Αθήνα. Εκεί παραδίδονται σε Εταιρεία ανακύκλωσης, η οποία τα καίει σε υψικάμινο γιατί δεν έχουν ανακυκλώσιμη αξία. Και όπως ανέφερε, η διαδικασία αυτή είναι δαπανηρά,δεν είναι δωρεάν ενώ πληρώνουν ένα τίμημα ανά τόνο, για να καούν.

Ο Νικόλας Τσαγκάρης τόνισε ότι είναι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένοι στο θέμα αυτό και αν πριν 2 χρόνια πήγαιναν τα υπολείμματα στη Χωματερή ,υπήρχε συνεννόηση με τους υπευθύνους και δεν καιγόντουσαν αλλά γινόταν ταφή. Μόλις δόθηκε όπως συμπλήρωσε  η δυνατότητα από τη νομοθεσία, η Εταιρεία ξεκίνησε και στέλνει όλα τα υπολείμματα στην Αθήνα κάτι που συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια ο Νικόλαος Τσαγκάρης μας ξενάγησε στους χώρους της επιχείρησης και στη διαδικασία παραγωγής των συνθετικών σπόγγων, 

Πρόκειται  για μία πετυχημένη και υγιής οικογενειακή επιχείρηση με σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες στο εξωτερικό στον τομέα των συνθετικών σπόγγων.

Να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο της παραγωγής σήμερα εξάγεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε περισσότερες από 20 χώρες με μεγαλύτερη αγορά αυτή των ΗΠΑ.Στην επιχείρηση απασχολούνται 12 εργαζόμενοι.

Δείτε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

25-10-2021 Διαψεύδει ο Ν.Τσαγκάρης ότι τα απορρίμματα της επιχείρησης του καίγονται στη χωματερήΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός