Σεμινάρια Κεραμικής Τέχνης στη Ρόδο.

149

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ σταθερά προσανατολισμένο στη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών επαγγελμάτων, τα οποία συνδέονται άρρηκτα με το Νοτιοαιγαιοπελαγίτικο πολιτισμό, εντάσσει στο πλαίσιο των νέων επιμορφωτικών δράσεων τη διοργάνωση σεμιναρίων κεραμικής τέχνης. Η επιλογή αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας της Προξενικής Αρχής της Γαλλίας στη Ρόδο και συγκεκριμένα της επ. Προξένου της Γαλλίας κα Αλίκης Μοσχή- Gauguet, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, της δημιουργίας ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστήριου σύγχρονης κεραμικής, στην οδό Ιπποτών, στο ισόγειο του κτηρίου του Καταλύματος της Γαλλίας.


Για το σχεδιασμό της παραπάνω δράσης, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, διοργανώθηκε συνάντηση εργασίας με την κα Αλίκη Μοσχή-Gauguet και την κα Βασιλική Μανωλάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Κ.Ε.Κ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά οι επιμέρους διαδικασίες και όροι υλοποίησης των εν λόγω σεμιναρίων.


Η συνέργεια των δύο φορέων αναμένεται να δώσει μία πρόσθετη ώθηση στην αναβίωση της παράδοσης της κεραμικής τέχνης στη Ρόδο, καθώς και νέες διόδους καλλιτεχνικής αναζήτησης, πειραματισμού και έκφρασης, τόσο σε επαγγελματίες καλλιτέχνες όσο και εν δυνάμει, μέσα από τη συμμετοχή τους στις προαναφερόμενες δράσεις Δια Βίου Μάθησης.

Τα σεμινάρια της Κεραμικής Τέχνης εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης», το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υλοποιείται από το ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε