Ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης για το έργο της επισκευής-συντήρησης του κτιρίου του Λιμεναρχείου (video)

239

Στο kalymnos-news.gr μίλησε ο  Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης, για το έργο της επισκευής-συντήρησης του κτιρίου Λιμεναρχείου.

Όπως ανέφερε, ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των προσφορών στο πλαίσιο του δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021. Υποβλήθηκαν 5 προσφορές και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, η Επιτροπή που έχει οριστεί, θα προχωρήσει στο άνοιγμα των προσφορών και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου. Μία διαδικασία που όπως είπε ο Μ.Μπούκης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους. H προθεσμία αποπεράτωσης του έργου ορίζεται σε εννέα (9) μήνες  από την εγκατάσταση του αναδόχου του έργου. Εκτιμάται ότι μέχρι το καλοκαίρι 2022 θα έχει ολοκληρωθεί

Να θυμίσουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του «Έργου» της προγραμματικής σύμβασης, ανέρχεται στο ποσό των διακοσίων δώδεκα χιλιάδων ευρώ (212.000,00€).

Το έργο χρηματοδοτείται ως κάτωθι:

α. Εκατόν πενήντα εννέα χιλιάδες ευρώ (159.000,00€)από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

β. Πενήντα τρεις χιλιάδες ευρώ (53.000,00€) από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

γ. Εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000,00 €) από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου

Η συμμετοχή στη δαπάνη της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είναι λόγω της στέγασης Υπηρεσιών του Τελωνείου στο κτίριο.

Επίσης  Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου αναφερόμενος στα παράπονα ιδιοκτητών σκαφών ,για το πρόβλημα ελλιμενισμού που υπάρχει, αναφέρθηκε στο θέμα χωροθέτησης και ότι θα υπάρξει μία συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους για να συζητηθεί η εξεύρεση καλύτερης λύσης που να εξυπηρετεί, ενώ μίλησε και για το θέμα των βυθισμένων και σε εγκατάλειψη σκαφών, αλλά και στις ενέργειες και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιχάλης Μπούκης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς 

4-11-2021 Ο Μ.Μπούκης για το κτίριο του ΛιμεναρχείουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός