Στον οικισμό «ΚΑΛΥΜΝΟΣ, Η (ΠΟΘΑΙΑ)» απογράφονται οι κάτοικοι της Χώρας Καλύμνου.

955

Ξεκίνησε και στην Κάλυμνο, η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή μέσω www.gov.gr  με τη χρήση του «Μοναδικού Κωδικού Απογραφής» και τον κωδικό στο taxisnet.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έπιασαν δουλειά και στην Κάλυμνο, οι απογραφείς που προσελήφθησαν για την απογραφή πληθυσμού 2021, και ήδη παραδίδουν σε νοικοκυριά του νησιού φακέλους, οι οποίοι περιέχουν έναν «μοναδικό κωδικό αριθμό» που αντιστοιχεί σε κάθε κατοικία και η διαδικασία συνεχίζεται.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να είναι μεγάλη και καταληκτική ημερομηνία αυτής της δυνατότητας, ορίστηκε μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr οι κάτοικοι και τα νοικοκυριά της Χώρας Καλύμνου, απογράφονται στον οικισμό «ΚΑΛΥΜΝΟΣ,Η (ΠΟΘΑΙΑ)». Στο σύστημα δεν υπάρχει αυτοτελής οικισμός ΧΩΡΑΣ,που έχει διαγραφεί και πλέον θεωρείται ως ενιαίος με την Πόθια, ενώ  φέρει την ονομασία «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,Η (ΠΟΘΑΙΑ)» 

Όλα τα νοικοκυριά και οι διαμένοντες σε αυτά, σε όλες τις Ενορίες της Χώρας (Πρόδρομος, Παναγιά, Αγιος Χαράλαμπος) απογράφονται στον ενιαίο οικισμό «ΚΑΛΥΜΝΟΣ, Η (ΠΟΘΑΙΑ)» 

Παραθέτουμε σχετικό σημείωμα απογραφής οικογένειας που διαμένει μόνιμα σε κατοικία, στην περιοχή της Χώρας Καλύμνου.