Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ Καλυμνίων λόγω έλλειψης απαρτίας. Απουσίαζαν οι Παρατάξεις Μαστροκούκου, Γαλουζή-Χούλη(video)

483

Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021 στις 8.30 το βράδυ,  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Καλυμνίων, λόγω έλλειψης απαρτίας.

 Πιο συγκεκριμένα απουσίαζε η Παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Ι. Μαστροκούκου, η Παράταξη της Ελάσσονος μειοψηφίας του Ι.Γαλούζη και η Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με το Σάκη Χούλη.

Παρόντες οι 5 Δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη, η παράταξη του Γ.Μαύρου με τηλεδιάσκεψη, από την Παράταξη του Μιχάλη Μπούκη ήταν παρών ο ίδιος και οι άλλοι 2 δημοτικοί σύμβουλοι του με τηλεδιάσκεψη.

 Να σημειώσουμε ότι τα θέματα του πινακίου ήταν τα παρακάτω:

 1. Έγκριση 9ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Καλυμνίων οικον. έτους 2021

2. Έγκριση πρόβλεψης της νήσου Ψερίμου ως προορισμού του ΔΙΑΠΛΟΥ 2022

3. Έκφραση σύμφωνης γνώμης επί του αιτήματος αδειοδότησης παραχώρησης χρήσης υφισταμένων άνευ αδείας κατασκευών στον κοινόχρηστο χώρο αιγιαλού-παραλίας στην περιοχή Ρίνα Βαθύ για την επιχείρηση ιδιοκτησίας Γεωργίου Ν. Καστρινού

4. Καθορισμός αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης μηνυτήριας αναφοράς κατά Δημάρχου Καλυμνίων

5. Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 259/2016 απόφασης Δ.Σ. και Εξουσιοδότηση της Ομάδας Διάσωσης Χερσαίων Ατυχημάτων Καλύμνου για την παροχή της σύμφωνης γνώμης δημιουργίας νέων αναρριχητικών πεδίων και διαδρομών.

6. Έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης οχημάτων επί της δημοτικής οδού στην περιοχή «Παναγιά Μυρτιώτισσα» (παιδική χαρά Μυρτιών – αίτημα κ. Στέφανου Γερακιού)

7. Ενημέρωση για την χρήση από το Λιμενικό Σώμα μισθωμένου κτιρίου από τον Δήμο στο ΒΑΘΥ – ΚΑΛΥΜΝΟΥ (ΡΙΝΑ) ως λιμενικό φυλάκιο και εξουσιοδότηση Δημάρχου για τα περαιτέρω.

 Να σημειώσουμε ότι η Παράταξη του Γιάννη Γαλουζή σήμερα το απόγευμα είχε εκδώσει δτ στο οποίο ανέφερε τους λόγους μη συμμετοχής της στη συνεδρίαση .Μεταξύ άλλων ανέφερε: Στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να απαξιώσει πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημοτικούς Συμβούλους ,εμείς ως παράταξη δε θα σταθούμε αρωγοί της. Ως παράταξη θεωρούμε ότι τα θέματα του πινακίου δεν έχουν χαρακτήρα επειγόντων και θα μπορούσαν να συζητηθούν σε χρόνο καταλληλότερο και όχι τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Προφανώς για παρόμοιους λόγους δεν συμμετείχαν και οι 2 άλλες Παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης στην τοποθέτηση του δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του λέγοντας μεταξύ άλλων:

Δεν υπάρχει απαρτία ,αυτά είναι τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής, θα την υποστούμε άλλα 2 χρόνια, σε κάθε περίπτωση έχει διαπιστωθεί ή έλλειψη υπευθυνότητας από τις τρεις Παρατάξεις, αλλά κυρίως από τον κ. Γαλουζή και τώρα ακολουθεί και ο κ.. Μαστροκούκος Επικοινώνησα με τον κ. Μαστροκούκο και του είπα επειδή το θέμα της αναμόρφωσης που είναι τακτοποιητική, προκειμένου να κλείσει το οικονομικός έτος ,παράκληση , θα πρέπει να έχουμε απαρτία

Δεν καταλαβαίνω αυτά τα παιχνίδια, πιστεύουν ότι θα κάνουν ζημιά στη Δημοτική Αρχή. Αν ο κ. Γαλουζής ,ήξερε καλά τη λειτουργία ,γιατί φαίνεται δεν την έμαθε 5 χρόνια, της Οικονομικής Υπηρεσίας δεν θα έβγαζε αυτό το δτ. Θλίβομαι ,λυπούμαι οι ημέρες είναι γιορτινές ,δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω.

Θα συνεδριάσει αύριο το ΔΣ, εάν δεν έχει και αύριο απαρτία, θα επαναληφθεί την μεθεπόμενη με την όποια πλειοψηφία έχουμε. Άρα να ξέρουν τα θέματα έτσι κι αλλιώς θα περάσουν. 

Καουμποϊλίκια επιτέλους δεν μπορούμε να τα δεχθούμε και να τα ανεχθούμε. Όλα τα πράγματα έχουν τα όρια τους ,νομίζω ότι η ευγένεια και το συμφέρον του τόπου προέχει έναντι των όποιων παραταξιακών καπρίτσιων .Εγώ αυτό θέλω να πω, είναι και ένα μήνυμα επειδή τώρα έχουν παρεξηγήσει ,είμαστε κατ’ αυτούς σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δεν πρόκειται προσωπικά να δεχθώ  τέτοιες πρακτικές.

Θα εξαντλώ τα όρια που μου επιτρέπει ο νόμος και τα θέματα θα περνούν .Δεν θέλω να πω κάτι άλλο μόνο τη λύπη και τη θλίψη μου να εκφράσω.

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ Καλυμνίων λόγω έλλειψης απαρτίας.