Εμβολιάστηκε η κυρά Ρηνιώ -Η μοναδική κάτοικος στην Κίναρο.

413

Την επιθυμία της να εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού εξέφρασε πριν από μία εβδομάδα η κυρά Ρηνιώ, όπως είναι γνωστή η μοναδική κάτοικος της Κινάρου.

Επιθυμία που υλοποιήθηκε αμέσως χάρη στην κινητοποίηση του δημάρχου Αμοργού, Λευτέρη Καραΐσκου, και της κινητής μονάδας εμβολιασμού που έφτασε με σκάφος στο απομακρυσμένο νησί, με ανέμους ισχύος 6 μποφόρ.

«Πήγαμε με το ταχυδρομείο, που πηγαίνει κάθε δεκαπέντε ημέρες στο νησί, με αρκετό καιρό, με τον γιατρό, τη νοσοκόμα, και την εμβολιάσαμε. Όλα πήγαν καλά», δήλωσε ο κ. Καραΐσκος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αμοργού, «το μήνυμα που στέλνει η κυρά Ρηνιώ είναι ξεκάθαρο… Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα ζωής και υπευθυνότητας απέναντι και στον εαυτό μας και στην κοινωνία, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους υγειονομικούς, που έχουν δώσει τα τελευταία δύο χρόνια τη μάχη για να ξεπεράσουμε την πανδημία, ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε ακριβώς να αφήσουμε αυτή την ιστορία πίσω μας. Να θωρακίσουμε την υγεία μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Το ταξίδι προς την Κίναρο
Περιγράφοντας ο κ. Καραΐσκος την όλη διαδικασία που χρειάστηκε για να γίνει ο εμβολιασμός της κυρίας Ρηνιώς, ανέφερε ότι το ταξίδι με βάρκα για την Κίναρο, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, κράτησε τεσσεράμισι ώρες, εξαιτίας του καιρού, όταν συνήθως διαρκεί μιάμιση ώρα.

Μιλώντας τηλεφωνικά με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η Ειρήνη Κατσοτούρχη, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είπε ότι «όλα πήγαν καλά με το εμβόλιο», με μόνη ενόχληση έναν μικρό πόνο που ένιωθε στο χέρι για δύο ημέρες. Δεν παρέλειψε να στείλει ευχές για τα Χριστούγεννα, ενώ αποκάλυψε και τι μαγειρεύει.

Εμβολιάστηκε η κυρά Ρήνη - Μοναδική κάτοικος στην Κίναρο Αμοργού | 15/12/21 | ΕΡΤ

Η κυρία Ειρήνη γεννήθηκε στην Αμοργό και μεγάλωσε στην Κίναρο. Όταν παντρεύτηκε, έζησε με την οικογένειά της στην Κάλυμνο, προτού μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Όταν επέστρεψαν, αποφάσισαν να εγκατασταθούν με τον άντρα της μόνιμα στην Κίναρο. Το 2013 ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή και έκτοτε η κυρία Ρηνιώ έγινε η μοναδική κάτοικος της βραχονησίδας.

Πηγή: ΕΡΤ