Η Κάλυμνος γιόρτασε τον Πολιούχο της άγιο Νικόλαο. (φωτορεπορτάζ)

746

Η Κάλυμνος γιόρτασε σήμερα Δευτέρα  6 Δεκεμβρίου 2021, τον πολιούχο Άγιο της και προστάτη των ναυτικών άγιο Νικόλαο.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος πιστών.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παϊσίου ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Πόθια,

Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των σπογγαλιέων, σπογγεμπόρων, ναυτικών και των εν θαλάσση τελειωθέντων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο μέχρι το Δημαρχείο, η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του πολιούχου μας.

Προ της πρωην Ναυτικής Σχολής και του Δημαρχείου, εψάλη η καθιερωμένη Δέησις υπέρ πάντων των εν θαλάσση πλεόντων και εργαζομένων, αδελφών ημών  Καλυμνίων.

Την εικόνα του Αγίου Νικολάου μετέφεραν στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου και την πλαισίωναν σπουδαστές της ΑΕΝ και άγημα ανδρών από το 5/42 ΣΕ.

Της πομπής προηγούνταν Αντιπροσωπείες από Σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής μετά των σημαιών, στη συνέχεια η Δημοτική Φιλαρμονική, μικρά παιδιά ενδεδυμένα με τοπικές ενδυμασίες και κρατώντας σφουγγάρια, πρόσκοποι ,και ακολουθούσε ο Μητροπολίτης πλαισιωμένος από τον Κλήρο του νησιού, οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος πιστών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λιτανείας οι καμπάνες του Αγίου Νικολάου χτυπούσαν χαρμόσυνα, ενώ όλα τα σκάφη που ελλιμενίζονται στο λιμάνι σφύριζαν αδιάκοπα.

Το φωτορεπορτάζ είναι του Μάμα Χαραμαντά από το σημερινό εορτασμό. Θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση video με όλες τις εκδηλώσεις.