Ο εορτασμός του Αγίου Στεφάνου στην Κάλυμνο

1109

Την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Το εσπέρας της Κυριακής 26/12, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Καλύμνου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Ιγνατίου Απορέλλη και ιερέων της νήσου.


Την πρωΐαν της Δευτέρας 27/12, ανήμερα της εορτής του Αγίου Στεφάνου, ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Ιγνατίου Απορέλλη και ιερέων της νήσου.

Προ της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ετέλεσε την χειροθεσία του αριστερού ιεροψάλτου του Ναού, ευλαβεστάτου κ. Αντωνίου Κουτσουράη.

Τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες, στο δεξιό αναλόγιο οι κ.κ. Νικόλαος Βεζυρόπουλος, Εμμ. Τσεσμελής, Χαράλαμπος Ζαχαρίου και στο αριστερό αναλόγιο οι κ.κ. Μικές Κουλιάς και Αντώνιος Κουτσουράης. 


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ