Πρόγραμμα Εορτασμού του Αγίου Νικολάου Πολιούχου Καλύμνου και προστάτου των ναυτικών

1433
φώτο αρχείου

Η Μητρόπολις μας, πληροφορεί τις Αρχές και τον λαόν της Καλύμνου,  ότι θα εορτάσει και εφέτος τον πολιούχον της και Θαλασσάρχην  Άγιον Νικόλαον. Όπως γνωρίζετε είναι ΑΡΓΙΑ η εορτή του Αγίου για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Σχολεία κλπ. σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ 125/23-5-2003.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Παραμονή της Εορτής

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Ιδιωτικών καταστημάτων (Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ.), Τραπεζών, Οργανισμών κοινής ωφελείας, οικιών, πλοίων, κ.λπ. από το μεσημέρι της Παρασκευής  μέχρι τη δύση του ηλίου της Τρίτης.

ΩΡΑ 5:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας.

Ωρα 8:00 μ.μ. Παράκλησις μετά χαιρετισμών  εις τον Άγιον Νικόλαον.

 Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Ανήμερα της Εορτής

Ωρα ενάρξεως Όρθρου 7 π.μ.Ωρα 9:00 π.μ Πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου στην παραλιακή πλατεία όπου προ της Ναυτικής Σχολής και του Δημαρχείου θα ψαλλεί δέηση υπέρ πάντων των εν θαλάσση πλεόντων και εργαζομένων, αδελφών ημών  Καλυμνίων.

Ώρα 11:00 π.μ.

Συγκέντρωσις των τμημάτων στο χώρο του ΞΕΝ. ΟΛΥΜΠΙΚ.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας επισημαίνονται τα παρακάτω:

Για την τήρηση της τάξεως στην παραλιακή πλατεία, παρακαλείται το Αστυνομικό Τμήμα. Την Εικόνα θα φέρουν άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, παρακαλείται ο κ. Διοικητης του  Σύνταγματος  Καλύμνου για την απόδοση τιμών στο ιερό λείψανο και την εικόνα του αγίου.

Ο Δήμος Καλυμνίων παρακαλείται να φροντίσει, από την παραμονή της εορτής, τον σημαιοστολισμό της πλατείας , την φωταγώγηση του Δημοτικού Μεγάρου και να διαθέσει την Δημοτική Φιλαρμονική.

Τα Σχολεία Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης παρακαλούνται να παραστούν στη  λιτανεία με αντιπροσωπείες,  σημαία και παραστάτες αυτής και  6 άτομα με τη στολή της παρέλασης, επίσης 12μελής αντιπροσωπεία προσκόπων και οδηγών με τις σημαίες τους.

 Παρακαλείται το Λύκειο Ελληνίδων παραρτήματος Καλύμνου να διαθέσει αντιπροσωπεία   με τοπικές ενδυμασίες 12 ατόμων (6 αγόρια- 6 κορίτσια). Παρακαλείται η διοίκηση του Βουβάλειου Νοσοκομείου Καλύμνου, να διαθέσει ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της λιτανείας από ώρας 10ης π.μ. έως 12ης μεσημβρινής.

Τα σχετικά με την πομπή και κάθε άλλη λεπτομέρεια εκτελέσεως του προγράμματος ορίζεται να κανονίσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πρωτοπρεσβύτερος π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος με βοηθό τον πατέρα Ηλία Μουζουράκη. Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας