Το Πυροβολικό στην Κάλυμνο γιόρτασε την προστάτιδα του Αγία Βαρβάρα. (video)

755

Με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας από την πανδημία του COVID-19 και με περιορισμένο αριθμό προσλεκλημένων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί, ο επίσημος εορτασμός για τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάραςπροστάτιδας του Πυροβολικού, στο στρατόπεδο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΙΖΑΝΙΑ», έδρα του 5/42 ΣΕ  στην  Κάλυμνο .

Προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ Παισίου και ακολούθησε δοξολογία.

Στη συνέχεια ο Λοχαγός Πυροβολικού και Διοικητής του 112 ΛΜΕΘ Γεράσιμος Παπαδάτος ανέγνωσε την Ημερησία διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση με σύντομο ιστορικό του βίου της Αγίας Βαρβάρας Προστάτιδος του Πυροβολικού και αναδρομή στις σελίδες δόξας που έγραψε το Πυροβολικό στους Αγώνες του Έθνους.

Η τελετή έκλεισε με την κατάθεση στεφάνου από το Διοικητή του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχη (ΠΖ) Δημήτριο Λυμπερέα στην μνήμη των Αξιωματικών και οπλιτών Πυροβολικού πού έπεσαν μαχόμενοι υπέρ Πατρίδος και με τον Εθνικό ύμνο.

Οικοδεσπότης της σεμνής τελετής, ο Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας και παρόντες  οι αξιωματικοί, στελέχη και οπλίτες του Στρατοπέδου,του 5/42 ΣΕ

Από τις τοπικές Αρχές παρόντες ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Τσέρος και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ.

Από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, ο  Διοικητής 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Παντελής Χαμέτης, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης και ο Υποπλοίαρχος ΛΣ Δημήτριος Οικονομικός.Επίσης ο Πρόεδρος Εφέδρων αξιωματικών Γιάννης Νομικάριος.

Σε όλους προσφέρθηκαν οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς και φωτογραφίες από την εκδήλωση

4-12-2021 Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας Πυροβολικού, στην Κάλυμνο
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός