Ένας χρόνος από το θάνατο του καθηγητή Γεωργίου Αυγουστίνου.

619

Συμπληρώθηκε σήμερα ένας χρόνος από τις 6 Ιανουαρίου 2021 ημέρα που ο Γεώργιος Αυγουστίνος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Ο Γεώργιος Αυγουστίνος γεννημένος στις 24 Ιουνίου 1936, σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και  υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.

Δίδαξε ως καθηγητής σε Γυμνάσια της Καλύμνου και διετέλεσε Γυμνασιάρχης στο 1ο Νικηφόρειο Γυμνάσιο Καλύμνου απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε  το έτος 2000.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και η κατάσταση υγείας του  επιβαρύνθηκε όταν διαγνώστηκε θετικός σε κορωνοϊό  και εισήχθη στο ειδικό τμήμα  covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Παντρεμένος με την Όλγα Αυγουστίνου Ρήγα  απέκτησαν τρία εξαιρετικά κορίτσια την Ουρανία, τη Νομική και τη Λαμπρινή. Είχε τρία εγγόνια και τρία δισέγγονα. Υπήρξε υποδειγματικός οικογενειάρχης και καλός πατέρας.

Ο εκλιπών ήταν αγαπητός στην Καλυμνιακή κοινωνία, κοινωνικός, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, με  χιούμορ, έτοιμος και πρόθυμος να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει  τους συμπολίτες του.

Αγαπητός σε συναδέλφους και μαθητές τους ,ήταν ένας πραγματικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ, όπως τον φώναζε όλη η Κάλυμνος .

Είχε μία ιδιαίτερη αγάπη στις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν είναι τυχαίο ότι στο σύνολο τους ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν στην περιοχή ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά ,ενώ το σεβόντουσαν και τον εκτιμούσαν.

Αιωνία του η μνήμη