Επιστολή κόλαφος κατά Δημάρχου Διακομιχάλη από την απόδημη και υποψήφια δημοτική σύμβουλο με το συνδυασμό του Ευαγγελία Έλληνα.  

1592

Την πικρία και την αγανάκτηση της εκφράζει για συμπεριφορές του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη η συμπατριώτισσα μας Ευαγγελία Έλληνα που διαμένει με την οικογένεια της στο Τάρπον Σπρινγκς και στις δημοτικές εκλογές του 2019, συμμετείχε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του.

Μία επιστολή κόλαφος κατά του προσώπου του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη από την Ευαγγελία Έλληνα για τις δικαιολογίες που προέβαλε για την αθέτηση της υπόσχεσης του προεκλογικά, για ίδρυση Γραφείου Αποδήμων στο Δήμο, το οποίο θα ανέθετε σε εκείνη, λόγω εμπειρίας και γνώσεων των θεμάτων των Αποδήμων Καλυμνίων.

Φυσικά το “ποτήρι ξεχείλισε” για την Ευαγγελία Έλληνα κάτι που την οδήγησε στο να στείλει την επιστολή αυτή, όταν ο Δ.Διακομιχάλης απαντώντας στην Αντιπρόεδρο της Παγκαλυμνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Πρόεδρο του Συλλόγου Καλυμνίων Νέας Υόρκης Ευδοκία Κουλλιά-Καραπάνου για την αθέτηση της υπόσχεσης δημιουργίας Γραφείου αποδήμων και την κοροϊδία προς της Ευαγγελία Έλληνα δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε γνώσεις Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της η Ευαγγελία Έλληνα:

Η δήλωση του για το πρόσωπο μου ότι δεν είχα τα προσόντα για το γραφείο απόδημων με πλήγωσαν αφ’ ενός για το θράσος,το ψέμα και την αχαριστία του,τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ όμως,που με βοήθησε να δω κατάματα το ήθος,τη ποιότητα αλλά και το “επίπεδο “όπως ανέφερε ,του ανθρώπου,που οι αποφάσεις του ,οδηγούν τη Κάλυμνο εκεί που ΔΕΝ αξίζει

Τον θαύμαζα, χθες όμως αντέδρασε με δειλία,ανανδρία, και ανεντιμότητα ,χαρακτηρίζοντάς με, ελλειπή, μεταθέτοντας την αποτυχία του αυτή σε συνεργάτιδα του που είναι απούσα,και αδύναμη να τον αντιμετωπίσει εκεί και άμεσα.

Γεμάτος αλαζονεία,θεώρησε ότι το πτυχίο,οι γνώσεις και οι γνωριμίες μου ΔΕΝ είναι τα προσόντα που ήθελε…δεν τα γνώριζε αυτά,όταν με χίλιες υποσχέσεις και φιλοδοξίες με έφερε στο νησί;

Παραθέτουμε την πλήρη επιστολή της Ευαγγελίας Έλληνα

Είμαι η Έλληνα Ευαγγελία,πτυχιούχος Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,κάτοικος Αμερικής,ενεργό μέλος της Καλυμνιακης κοινότητας του TARPON SPRINGS,και δασκάλα στο εδώ Ελληνικό σχολείο στο παρελθόν. 

Λατρεύω τη Κάλυμνο,και πίστευα ότι μπορούσα να συμβάλω με  όλες μου τις δυνάμεις και γνώσεις σε ο,τι με χρειαζόταν το νησί μου.

Έτσι δέχτηκα την πρόταση του Δημ. Διακομιχαλη ,να έρθω στη Κάλυμνο αφήνοντας ακόμα και την οικογένειά μου, για να προσφέρω στο νησί μου. Έτσι πήρα την μεγάλη απόφαση να  κατέβω υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του,γιατί μου ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ,να ιδρύσει το Γραφείο Αποδήμων, εμπιστευόμενος μου αυτή τη θέση,κάτι που εγώ πίστεψα.

Η εμπειρία μου και τα παρασκήνια που έζησα επί δύο χρόνια,σε αυτή μου τη προσπάθεια,με προσγείωσαν  στη δυσάρεστη πραγματικότητα ….

Έτσι γύρισα στην Αμερική.

Οι δηλώσεις του όμως στο τοπικό κανάλι για την πρόεδρο Αποδημων Ν.Υ.,και για το πρόσωπο μου ότι δεν είχα τα προσόντα για το γραφείο απόδημων με πλήγωσαν αφ’ενός για το θράσος,το ψέμα και την αχαριστία του,τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ όμως,που με βοήθησε να δω κατάματα το ήθος,τη ποιότητα αλλά και το “επίπεδο “όπως ανέφερε ,του ανθρώπου,που οι αποφάσεις του ,οδηγούν τη Κάλυμνο εκεί που ΔΕΝ αξίζει .

Τον θαύμαζα, χθες όμως αντέδρασε με δειλία,ανανδρία, και ανεντιμότητα ,χαρακτηρίζοντας με ελλειπή, μεταθέτοντας την αποτυχία του αυτή. σε συνεργάτιδα του που είναι απούσα,και αδύναμη να τον αντιμετωπίσει εκεί και άμεσα.

Γεμάτος αλαζονεία,θεώρησε ότι το πτυχίο,οι γνώσεις και οι γνωριμίες μου ΔΕΝ είναι τα προσόντα που ήθελε...δεν τα γνώριζε αυτά,όταν με χίλιες υποσχέσεις και φιλοδοξίες με έφερε στο νησι;

Δεν θα κατέβω ΕΓΩ στο επίπεδο του ,να κρίνω τα προσόντα των άλλων…

Ποια λοιπόν η αιτία που δεν άνοιξε αυτό το πολύτιμο Γραφείο; 

Άραγε εμείς οι Έλληνες της Διασποράς δεν είμαστε σημαντικοί; Ή είμαστε Έλληνες δεύτερης κατηγορίας; 

Θα ήθελα να του θυμήσου -αν το ξέρει- ότι για τις δεκάδες υπερφίαλες δηλώσεις του ,ότι η αλαζονεία ΔΕΝ συμβαδίζει με την αυτοκριτική….αλλά για ποια “αυτοκριτική του,”μιλάμε   !(;)

-Εχει τις γνώσεις των πραγματικών προβλημάτων αλλά και των τεραστίων δυνατοτήτων του νησιού,που μένουν αναξιοποίητες;

-Εχει τη δυνατότητα και συνεργάτες;

ΠΡΩΤΑ να τα δει,και μετά να τα αντιμετωπίσει;

– Εχει το ΟΡΑΜΑ που χρειάζεται να έχει ένας ηγέτης για το τόπο του;

Εχει την αυτογνωσία (μετά από αυτοκριτική) να χαράξει ένα σχέδιο,στα δεκάδες όμορφα όπλα που διαθέτει η Κάλυμνος;

-Αν πραγματικά κρινόμαστε,όχι από ρηχές,ψεύτικες υποσχέσεις και άλλα από τη ρεαλιστική γνώση,τη πραγμάτωση .αλλά  και τα αποτελέσματα των πράξεων μας…με ποιες αληθινές γνώσεις και όπλα μπορεί να το πετύχει;

Με την άνανδρη μετάθεση των ευθυνών και αποτυχίων του σε άλλους…και μάλιστα συνεργάτες του;

Για άλλη μια φορά τον ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ που παράλληλα με την πικρία μου ,πήρα το αληθινό  μάθημα από τον “ΗΡΩΑ ΗΓΕΤΗ”.

-Θυμάται καλά τα λόγια της κ. Κουλλιά για αυτόν και τους απόδημους;

Είμαι σίγουρη δυστυχώς ότι η πλειοψηφία των συμπατριωτών μου ,εδώ και στην Κάλυμνο συμφωνεί μαζί μου….αλλά δεν έχει το σθένος ούτε αυτούς να ακούσει….γιατί φυσικά θα τους καταλογίσει την ευθύνη που τον “έβγαλαν”ο όπως δυστυχώς και εγώ…

Εμείς οι απόδημοι αγαπάμε πιο πολύ την πατρίδα μας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε την Κάλυμνο με κάθε τρόπο όντας πάντα ενωμένοι. 

Καημένη Κάλυμνος και ” διηγώντας τα να κλαις”

Δεν θα ξανασχοληθω μαζί του

“Αχ νησί μου όμορφο πόσο σε αγαπώ”
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός