Μεγάλη ταλαιπωρία την Κυριακή για τους επιβάτες της πρωινής αεροπορικής πτήσης προς Κάλυμνο.

2193

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους 40 περίπου επιβάτες της πρωινής αεροπορικής πτήσης της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2021 από Αθήνα προς Κάλυμνο.

Η προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης από Αθήνα ήταν για τις 06.45 πμ. Τελικά η αναχώρηση έγινε με καθυστέρηση περίπου 1,5 ώρα στις 08.15 πμ.

 Το αεροσκάφος στα μέσα περίπου της διαδρομής, επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επικαλούμενος ο κυβερνήτης δυσμενή καιρό διαδρομής.

 Να σημειώσουμε ότι οι καιρικές συνθήκες στο αεροδρόμιο Καλύμνου ήταν καλές,δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και λίγη ώρα μετά, προσγειώθηκε το αεροσκάφος που εκτελεί το ενδωδεκανησιακό δρομολόγιο.

Μετα την επιστροφή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι περισσότερι επιβάτες άλλαξαν τα εισιτήρια τους για να ταξιδεψουν προς Κω,ενώ  κάποιοι τα ακύρωσαν για να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς ή άλλη ημέρα.

Εδώ ξεκινά η δεύτερη φάση της ταλαιπωρίας των επιβατών ,αφού ελάχιστοι επιβάτες πρόλαβαν να αλλάξουν τα εισιτήρια για την μεσημεριανή πτήση προς Κω στις 2.00 μμ. Η πτήση αυτή πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση μισής ώρας. Οι επιβάτες ταξίδεψαν από Μαστιχάρι στην Κάλυμνο, όπου έφτασαν στις 4.30 το απόγευμα μετά από 11 ώρες ταλαιπωρίας.

 Βέβαια υπήρξαν και χειρότερα. Οι υπόλοιποι επιβάτες που ήταν και οι περισσότεροι δεν βρήκαν εισιτήριο με τη μεσημεριανή πτήση προς Κω και αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν με τη βραδινή στις 8.30 μμ.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Κω και στη συνέχεια στο Μαστιχάρι για το προγραμματισμένο δρομολόγιο που θα αναχωρούσε στις 10.30 το βράδυ τους περίμενε ακόμη μία αρνητική έκπληξη . Το σκάφος δεν έκανε το δρομολόγιο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών όπως δηλώθηκε στο Λιμεναρχείο.

Οι επιβάτες μετά από 17 ώρες ταλαιπωρίας ψάχνουν κατάλυμα για να διανυκτερεύσουν στο Μαστιχάρι και να ταξιδέψουν σήμερα Δευτέρα πρωί για τον τελικό προορισμό την Κάλυμνο.

Ταλαιπωρία,αγανάκτηση,χάσιμο χρόνου, έξοδα.

Και το ερωτήματα που μας θέτουν επιβάτες της χθεσινής πτήσης με μηνύματα που έστειλαν στο kalymnos-news.gr .

1. Η αεροπορική Εταιρεία δεν έχει κάποια υποχρέωση να αποζημιώσει τους επιβάτες για κάποια έξοδα που προέκυψαν από τη μη εκτέλεση της πτήσης και την ταλαιπωρία που υποβλήθηκαν;

2. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για έκτακτο δρομολόγιο μεταφοράς επιβατών από Μαστιχάρι στην Κάλυμνο ,όταν συμβαίνουν παρόμοιες περιπτώσεις;