Μικές Ρήγας : Μηδενικός σχεδιασμός,παταγώδης αποτυχία και γύμνια της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση των ζημιών από τη θεομηνία. (video)

931

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 o τέως Αντιδήμαρχος και τέως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μικές Ρήγας για τις ζημιές από την έντονη βροχόπτωση.

Ο Μικές Ρήγας ξεκίνησε λέγοντας ότι τα ακραία φυσικά φαινόμενα δεν έχουν καθημερινές, ούτε Σαββατοκύριακο. Οφείλουμε ως Δήμος ΝΑ είμαστε εκεί ανεξαρτήτως ημέρας. Χθες χάθηκε μία ολόκληρη ημέρα. Κυριακή χθες τίποτα από πλευράς Δήμου. Δευτέρα σήμερα 10.00 η ώρα πρωί, κανένα μηχάνημα ,κανένας σχεδιασμός από το Δήμο για να γίνουν οι απαραίτητες καθαριότητες και να απομακρυνθούν από τους δρόμους οι φερτές ύλες. Ανύπαρκτος ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας και καθαριότητας, ο οποίος κατά τα άλλα είναι λαλίστατος.

Η εικόνα είναι τραγική και το μόνο που βλέπω υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ να κάνουν δουλειές του δήμου και ένα Συνεργείο του Δήμου με φτυάρια και τσουγκράνες για να βγάλουν τόνους από φερτές ύλες και κανένα μηχάνημα βαρέος τύπου του Δήμου να μην υπάρχει ούτε έχει να έχει προβλεφτεί .Υπάρχει μηδενικός σχεδιασμός, παταγώδης αποτυχία και η γύμνια της δημοτικής Αρχής είναι τεράστια

Επίσης ο Μικές Ρήγας αναφέρθηκε στο πως αντιμετωπιζόντουσαν οι ζημιές από φυσικά φαινόμενα τα προηγούμενα χρόνια

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον Άγιο Χαράλαμπο, με τα οικοδομικά υλικά που υπήρχαν για το έργο της ΔΕΥΑΚ ο Μικές Ρήγας είπε: Το έργο ξεκίνησε επί δικής μου Προεδρίας στη ΔΕΥΑΚ και δυστυχώς 8 μήνες μετά την αποχώρηση μου, από τη θέση του Προέδρου δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση .Το έργο είχε ολοκληρωθεί κατά 80-90%, χρειαζόταν μόνο η προμήθεια της δεξαμενής και κάποιες μικροπαρεμβάσεις. Με μεγάλη μου λύπη βλέπω ότι τα οικοδομικά υλικά βρέθηκαν από τη βροχή μέσα σε σπίτια

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μικές Ρήγας στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

10-1-2022 Ο Μικές Ρήγας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία