Όταν ο μάγος Καμάρ γεννημένος στην Κάλυμνο έπιανε το Σταυρό στο Τάρπον Σπρινγκς πριν 60 χρόνια!

1568

Από την αναγνώστρια μας Kathy Francis* πήραμε την παρακάτω επιστολή που αναφέρεται σε μια όμορφη ιστορία,όταν ο μάγος Καμάρ γεννημένος στην Κάλυμνο έπιανε το Σταυρό των Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρινγκς των ΗΠΑ , πριν 60 χρόνια, το 1962 και που συνοδεύεται από φωτογραφίες.

Προς: kalymos-news.gr

Γεια σας, απόλαυσα το βίντεό σας για τα Θεοφάνεια και την κατάδυση για να πιάσουν το Σταυρό. Το 1962 ο διάσημος μάγος Καμάρ, γεννημένος στην Κάλυμνο, έπιασε το σταυρό στις πηγές Tarpon Springs.

Κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου, οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί γιορτάζουν τα Θεοφάνεια στο Tarpon Springs της Φλόριντα (και σε όλο τον κόσμο) σε ανάμνηση της βάπτισης του Ιησού Χριστού μας, πριν από 2000 χρόνια.

Οι συμβολικοί εορτασμοί αυτού του γεγονότος περιλαμβάνουν τη διάσημη κατάδυση σταυρού. Ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας πετάει έναν χρυσό σταυρό στο νερό και τουλάχιστον 50 έφηβοι βουτούν στο νερό από μια βάρκα αναζητώντας τον σταυρό. Δεν είναι εύκολο να το βρεις στο κρύο θολό νερό, αλλά όποιος ανασύρει τον σταυρό είναι ευλογημένος με καλή τύχη και την εύνοια του Θεού.

Εδώ, ο Καμάρ λαμβάνει την τιμή του για την εύρεση του σταυρού. Όχι μόνο πήρε το σταυρό σε χρόνο ρεκόρ, αλλά το έκανε πηδώντας από την ακτή, ενώ όλα τα άλλα αγόρια πήδηξαν από το πιο κοντινό σκάφος. Το όνομά του βρίσκεται σε μια αναμνηστική πλακέτα στην πόλη Tarpon Springs

Φωτογραφία του Kamarr στην εκδήλωση των Θεοφανείων και επίσης με τον αστέρα της αμερικανικής τηλεόρασης David Letterman και την κόρη Kathy

Κλείνοντας να προσθέσουμε κάποια στοιχεία για τον Καμάρ από το φίλο Μανώλη Κουρούνη

Ο 《 μάγος Καμαρ》 Μανώλης Καμαράδος παλιός μου γείτονας μετανάστευσε στην Αμερική το 1958 ή 1959 προσκαλεσμένος από τον μεγάλο του αδερφό Μιχάλη που ήταν εκεί μετά το τέλος του Κορεατικού πολέμου στον οποίο ήταν εθελοντής με την Ελληνική Ταξιαρχία. Από μικρή ηλικία ασχολιόταν με τις ταχυδακτυλουργιες. Θυμάμαι στο Γυμνάσιο στις εκδρομές μας έκανε διάφορα 《 μαγικά 》, στην Αμερική όπως έμαθα τότε από συγγενικά του πρόσωπα είχε είχε εκπαιδευτεί κατάλληλα και ασχολήθηκε επαγγελματικά, με τα χρόνια αναδείχτηκε σαν μάγος στην τηλεόραση καθώς και σε πολλά ΜΜΕ περιοδικά κ.α.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός