Δριμεία κριτική σε Διακομιχάλη για περιφερειακό δρόμο,Χωράφα και Αποδήμους  από Ι.Μαστροκούκο σε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ (video)  

1207

Συνέντευξη προς τα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  Ιωάννης Μαστροκούκος. Στο πάνελ τον πλαισίωναν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Λελέκης και Μιχάλης Καμπουράκης.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας εστίασε σε 3 θέματα.Στον υπό διάνοιξη Περιφερειακό δρόμο Άγιος Σάββας-Θέρμα, στην Χωράφα του Αγίου Θεολόγου και σε συμπεριφορές του Δημάρχου απέναντι Αποδήμων, ασκώντας δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο. 

Ο Γιάννης Μαστροκούκος ξεκίνησε καυτηριάζοντας τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και πιό συγκεκριμένα του Προέδρου Νικόλα Γαβαλά, ο οποίος όπως είπε, πληρώνεται για το σκοπό αυτό και όμως ο σκοπός είναι αλλότριος από αυτά που οφείλει να κάνει. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μέσα στο ΔΣ δεν μπορούμε να κουβεντιάσουμε ,δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε. Επί μονίμου βάσεως διακοπές από τον Πρόεδρο του ΔΣ.

Για τον Περιφερειακό δρόμο Άγιος Σάββας-Θέρμα.

Για τον υπό διάνοιξη Περιφερειακό δρόμο Άγιος Σάββας-Θέρμα τα κύρια σημεία και οι αναφορές από την τοποθέτηση του Ι.Μαστροκούκου συνοψίζοντας είναι:

1.Ο κ Διακομιχάλης τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί με διαγγέλματα να ρίξει ευθύνες παντού. Φταίει ο Μιχάλης Καμπουράκης που είναι δασοφύλακας και κάνει τη δουλειά του.

2. Σε συγκεκριμένες ερωτήσεις στη συνεδρίαση του ΔΣ χθες Τρίτη, ζητήθηκαν να δώσει  στοιχεία και απαντήσεις, που ο Μ.Καμπουράκης φέρθηκε αντιδεοντολογικά,που δήθεν είπε ψέματα,τους λόγους που σταμάτησε ο δρόμος. Ο δήμαρχος ήταν απογοητευτικός και απαράδεκτος και απάντησε στις ερωτήσεις με προσβλητικό τρόπο,διαβάζοντας έγγραφο της ΜΟΜΚΑ, που ήλθε μία εβδομάδα μετά τις αναφορές του κ. Καμπουράκη, λέγοντας στο ΔΣ με ξεδιάντροπο και κυνικό τρόπο ψέματα. Όταν η «νοοτροπία του πεζοδρομίου» μεταφέρεται στο δήμο και γίνεται πολιτική πράξη τότε δεν μπορείς να πεις τίποτα,

3.Υπάρχει σχετική αλληλογραφία στο δήμο που ζητούν ορισμένα πράγματα για το έργο. Θα πρέπει ο Δήμαρχος να πάρει θέση γιατί δεν τα υπέβαλε.

4. Στη συνέχεια ο Ι.Μαστροκούκος επέδειξε 2 σκαριφήματα (τα παραθέτουμε παρακάτω) με την χάραξη του δρόμου θέτοντας το ερώτημα ποια χάραξη ακολουθείται; Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος λέγοντας καμία από τις δύο,αφήνοντας αιχμές κατά του Δημάρχου αναφέροντας:

Δεν μπορείς κ. Δήμαρχε να κάνεις ένα έργο στην τύχη, δεν είναι η Κάλυμνος δική σου. Δεν θα υποθηκεύσεις ένα έργο για τα δικά σου τερτίπια,για τα δικά σου θέλω, για τους δικούς σου σκοπούς, οι οποίοι σκοποί, πίσω από τις κουρτίνες, για να είναι σκοτεινοί.Που είναι το φως και η διαφάνεια;

Και ο Ι.Μαστροκούκος συνεχίζοντας είπε: Κανένα από τα δύο σχέδια δεν εφαρμόζεις. Εφαρμόζεις τα δικά σου χωρίς εγκρίσεις, χωρίς σχέδιο, χωρίς χάραξη.

Επίσης διερωτήθηκε για ποιό λόγο, τι έχετε να κρύψετε κύριε Δήμαρχε; Και έρχεστε να ρίξετε ευθύνες και λάσπή σε όποιον τολμά να σας αποκαλύψει για τα πρακτέα σας και τους λόγους για τους οποίους εσείς κάνετε τέτοιου είδους τερτίπια .

5. Ο Ι.Μαστροκούκος επίσης ανέφερε ότι ο Δήμαρχος στο χθεσινό ΔΣ έβγαλε από πάνω του όλες τις ευθύνες και τις έριξε στη ΜΟΜΚΑ . Όπως επισήμανε είναι ψέμα του Δημάρχου και διάβασε την παράγραφο 2 του άρθρου 11 της σύμβασης, που καταρρίπτει τον ισχυρισμό του Δημάρχου ότι οι αδειοδοτήσεις είναι ευθύνη του φορέα υλοποίησης (ΜΟΜΚΑ)΅:

Άρθρο 11 σύμβασης ,παράγραφος 2 

Ο Κύριος του έργου(Δήμος Καλυμνίων) είναι ο μόνος υπεύθυνος έναντι των όποιων αξιώσεων τρίτων,σχετιζομένων με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τη χρήση των χώρων παρέμβασης, είτε με τη λήψη όλων των κατά νόμων απαιτουμένων αδειών και εγκρίσεων είτε για βλάβες από οποιαδήποτε αιτία.

6 Για την αναφορά του Δημάρχου ότι το έργο είναι για στρατιωτικούς σκοπούς, ο Ι.Μαστροκούκος ήταν δηκτικός λέγοντας : Να μην αναφέρεστε κ. Δήμαρχε για Στρατό ,γιατί γίνεστε κι επικίνδυνος.

7. Κλείνοντας το θέμα αυτό, ο Ι.Μαστροκούκος είπε: Ο δρόμος είναι σπουδαίο έργο και σε πρώτη φάση να γίνει σωσ, ά να είναι 9,5 μέτρα πλάτος όπως προβλέπεται και στόχος μας είναι επειδή τα μεγάλα οχήματα είναι δύσκολο στη συνέχεια να περνούν από τον άγιο Βασίλη, σε δεύτερη φάση να συνεχιστεί , από Αγία Αικατερίνη –Ζάρες –Άργος , ώστε να απεγκλωβιστεί η πόλη.

Για το θέμα αυτό ανέφερε ο Ι.Μαστροκούκος ότι θα υπάρχει και συνέχεια.

Παρέμβαση Μ.Λελέκη

Για το ίδιο θέμα αιχμηρή ήταν η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Λέλεκη που είπε: Ο κ. Διακομιχάλης σε αυτά τα θέματα είναι «μάνα». Τα «ψήνει» τα έργα του . Εγώ παίρνω τον παλμό της κοινωνίας. Η κοινωνία έξω, καθυστερεί το έργο, γιατί πρέπει να περάσει ο Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Δήμαρχος Καλυμνίων, από οικόπεδα δικά του ,γνωστών του και ξαδέλφια του. Κι εγώ τον ερωτώ τον Δήμαρχο αν είναι πραγματικά αυτά που λέει η κοινωνία. Δεν τα ακούει ή κάνει τον παλαβό; Ας βγει στο Δημοτικό Συμβούλιο να μας ενημερώσει ότι αυτό δεν υπάρχει. Αλλάξαμε τη μελέτη γιαυτό το λόγο και δεν υπάρχει σκοπιμότητα να πάρουν αξία τα οικόπεδα του Διακομιχάλη του δικά μου ,του ενός και του αλλουνού. Εμείς δεν ξέρουμε σαν δημοτικοί σύμβουλοι τίποτα. Τα ακούμε. Και βλέπω τώρα τέτοια πράγματα,που είμαι τόσα χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος. Γουστάρει ο Δήμαρχος να κάνει ένα δρόμο όπως τον θέλει εκείνος και να μην ξέρει το ΔΣ και μας φέρνουν συνέχεια χαρτιά και ψηφίζουμε και δεν ξέρουμε τίποτα. Είναι υποχρεωμένος όχι μόνο, να ενημερώνει το ΔΣ και τον Καλυμνιακό λαό γι αυτά τα έργα. Όχι για να κάνουμε έργα για να βολευόμαστε κάποιοι

Για την Χωράφα του Αγίου Θεολόγου

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Ιωάννης Μαστροκούκος ήταν  στη “Χωράφα” του Αγίου Θεολόγου που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου είναι 3.500 τμ, πληρώθηκε 450.000 ευρώ περίπου και όπως είπε μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα,είμαστε μηδέν στο πηλίκο.  

 Άσκησε κριτική για τη μεγάλη καθυστέρηση αξιοποίησης της, αλλά και τις άστοχες ενέργειες της σημερινής Δημαρχία Διακομιχάλη στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι ήλθε ο κ. Διακομιχάλης ανέτρεψε τους σχεδιασμούς που υπήρχαν και θέλει να κάνει ανοιχτό θέατρο και ένα συντριβάνι για να βάλει ψαράκια.

Μάλιστα με εντελώς πρόχειρο και επιπόλαιο τρόπο φέρνει μία μελέτη που είναι από δωρεάν η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Κλείνοντας για το θέμα αυτό είπε, φτάσαμε το 2022 και ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος και είμαστε στο μηδέν και κάλεσε τη Δημοτική αρχή να κάνει ένα Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αξιοποίηση της Χωράφας

Για συμπεριφορές Δημάρχου σε αποδήμους.

Στο τρίτο και τελευταίο θέμα που αναφέρθηκε ο Ι.Μαστροκούκος ήταν σε συμπεριφορές του Δημάρχου απέναντι σε Αποδήμους, λέγοντας ότι τους προσφέρει πικρία, απογοήτευση και περισσή αλαζονεία. Μάλιστα εστίασε σε δύο πρόσωπα στην Πρόεδρο του Συλλόγου Καλυμνίων Νέας Υόρκης Ευδοκία Κουλλιά και στην Ευαγγελία Έλληνα που μάλιστα ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Διακομιχάλη.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Ι.Μαστροκούκου ακολούθησαν ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ο Μάμας Χαραμαντάς έκανε ερώτηση για τον Περιφερειακό δρόμο και η Μπέττυ Μαίλλη για την Χωράφα του Αγίου Θεολόγου.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

16-2-2022 Συνέντευξη Ι.Μαστροκούκου για περιφερειακό δρόμο, Χωράφα και Αποδήμους
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός