Ενοχλημένη η τουρκική ιστοσελίδα “TRT Haber”για την επίσκεψη του Υφυπουργού Ν.Χαρδαλιά σε Μονάδες και φυλάκια νησιών του Αιγαίου.  

534

Την ενόχληση της δείχνει με σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική ιστοσελίδα TRT Haber,για την επίσκεψη του Υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων σε Βόρειο, Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο.

Το δημοσίευμα  με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου 2022 έχει τίτλο «Yunanistan’ın tansiyonu yükseltmeye yönelik faaliyetleri devam ediyor” (Οι δραστηριότητες της Ελλάδας για αύξηση της έντασης συνεχίζονται)

Στο εν λόγω δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

Οι επισκέψεις του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Νικόλαου Χαρδαλιά στα νησιά σε μη στρατιωτική κατάσταση και τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές έχουν προκαλέσει επικρίσεις.

Ενώ συνεχίζονται οι εκκλήσεις της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας και διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, οι δραστηριότητες της Ελλάδας για αύξηση της έντασης στην περιοχή συνεχίζονται.

229 παραβιάσεις που έγιναν στα νησιά

Ενώ η Ελλάδα διέπραξε 229 παραβιάσεις πέρυσι κατά των Νήσων Μη Στρατιωτικού Καθεστώτος (GASA) με στρατιωτικά πλοία και αεροσκάφη, ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Χαρδαλιάς επισκέπτεται εδώ και λίγες μέρες τις στρατιωτικές μονάδες στα νησιά στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.

Αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη του Έλληνα υφυπουργού στα πλησιέστερα στην Τουρκία νησιά με στρατιωτικά θαλάσσια και αεροπορικά οχήματα, όταν υπήρχαν δεκάδες νησιά στο Αιγαίο.

Το δημοσίευμα κάνει επίσης αναφορά και στη χθεσινή επίσκεψη του Υφυπουργού στην Κάλυμνο την οποία ονομάζει ως  Kelemez 

Το δημοσίευμα καταλήγει με δηλώσεις αξιωματούχων :«Παρά όλες τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι αν θέλουν να δουν την Τουρκία ως εχθρό συνεχίζοντας τη στάση τους που δεν ακούει τους δικούς τους ανθρώπους και αποφεύγει τον διάλογο, θα γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που κρύβονται πίσω τους. Όπως και στο παρελθόν, οι περιπέτειές τους θα οδηγήσουν σε απογοήτευση και ο ελληνικός λαός θα υποφέρει από αυτό».
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός