Επιστολή του Προέδρου της Παγκαλυμνιακής Αμερικής Νικολάου Καλουρή προς το Δήμαρχο Καλυμνίων Δ.Διακομιχάλη.  

1051

 Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Παγκαλυμνιακής Αμερικής Νικόλαο Καλουρή ,μας ενημέρωσε ότι προ ημερών, απέστειλε απαντητική επιστολή προς το Δήμαρχο Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου Καλυμνίων Νέας Υόρκης και αντιπροέδρου της Παγκαλυμνιακής Ευδοκίας Κουλλιάς.

Την επιστολή αυτή μας απέστειλε και την παραθέτουμε παρακάτω: 

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Καλυμνίων,

Δημήτρη Διακομιχάλη,

Σας ευχόμαστε καλή δημιουργική χρονιά που ίσως στις αρχές του καλοκαιριού έλθει το τέλος της πανδημίας covid 19 ώστε να επισκεφθούν Έλληνες και Καλύμνιοι της Διασποράς την Πατρίδα τους την Κάλυμνο που τόσο νοσταλγούν. Κι ελπίζουμε το καλοκαίρι του 2022 να ολοκληρώσουμε τυπικά και ουσιαστικά τη δημιουργία της Παγκόσμιας Παγκαλυμνιακής Ομοσπονδίας που ξεκινήσαμε πριν 2,5 Χρόνια και η πανδημία μας έφερε καθυστερήσεις κι αναβολές. Οι σύλλογοι Αμερικής, Αυστραλίας ,Γαλλίας, Αθήνας, Ρόδου εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση και την ολοκλήρωση του στόχου.

Όσον αφορά τώρα τις δηλώσεις που έκανε στο πρόσφατο ταξίδι της στην Κάλυμνο η πρόεδρος του συλλόγου των Καλυμνίων της Νέας Υόρκης Ευδοκία Κουλλιά και αντιπρόεδρος της Παγκαλυμνιακής, για το θέμα της στελέχωσης του γραφείου επικοινωνίας με την Ομογένεια θέλω να θυμίσω ότι εδώ και 10 Χρόνια τώρα, το συζητάμε πάντα στις συνεδριάσεις των προέδρων των σωματείων με την εκάστοτε Δημοτική αρχή Καλύμνου ,όλοι το τονίσουμε, όλοι συμφωνούμε αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό να γίνει έως τώρα. Ελπίζουμε φέτος κ. Δήμαρχε το θέμα αυτό να λυθεί και να αναλάβει κάποιος την επικοινωνία με την Ομογένεια.

Για όλα τα υπόλοιπα που ελέγχθηκαν από την κ. Κουλλιά, δεν αφορούν την Πανκαλυμνιακή Αμερικής που , από δημιουργίας της Συνεργαζόταν, Συνεργάζεται και θα Συνεργάζεται με τον όποιο επόμενο Δήμαρχο  

Κύριε Διακομιχάλη σας θέλουμε κοντά στα ζητήματα της Ομογένειας που πάντα στέκονται αρωγοί στις ανάγκες της Αγαπημένης μας Πατρίδας.

Το καλοκαίρι του 2022 θα επισφραγίσει τη δημιουργία και λειτουργία της Παγκόσμιας Παγκαλυμνιακής Ομοσπονδίας και σας θέλουμε όλους , δίπλα μας.

Με εκτίμηση

ο Πρόεδρος της Παγκαλυμνιακής Αμερικής

 Νικόλαος Καλουρής
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός