Ι.Μαστροκούκος προς Δ.Διακομιχάλη για “Χωράφα” Αγίου Θεολόγου: Αφήστε τις “δουλειές του ποδαριού” και προχωρήστε  σε Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό αξιοποίησης της.  

1133

Με δελτίο τύπου η  Παράταξη «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και ο επικεφαλής Ιωάννης Μαστροκούκος αναφέρονται  στη “Χωράφα” του Αγίου Θεολόγου ασκώντας κριτική για τη μεγάλη καθυστέρηση αξιοποίησης της, αλλά και τις άστοχες ενέργειες της σημερινής Δημαρχία Διακομιχάλη στο θέμα αυτό.

Να θυμίσουμε ότι το περιβόλι Φωκίου στον Άγιο Θεολόγο ή όπως συνηθίζεται να λέγεται η Χωράφα,περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Καλυμνίων, πριν 6 χρόνια περίπου στις  11 Δεκεμβρίου 2015 μετά από απαλλοτρίωση και με αρκετή καθυστέρηση λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, έναντι του ποσού των 443.692 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι η συνολική έκταση που περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου είναι 3.456 τμ ,ενώ συμπεριλαμβάνεται και υφιστάμενο παλαιά οικήματα. Από τα παραπάνω ποσό τα 390.000 ευρώ χορηγήθηκαν στο Δήμο Καλυμνίων μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑ ενώ το υπόλοιπο ποσό πληρώθηκε από ιδίους πόρους.

Στο δελτίο τύπου μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Στο χρονικό αυτό διάστημα ακούμε μόνο εξαγγελίες από τον δήμαρχο κ. Διακομιχάλη.

Αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκο. Ο χώρος βρίσκεται εκεί αναξιοποίητος και τα υπάρχοντα κτίρια σε λίγο θα αποτελούν παρελθόν. Οι υποσχέσεις και τα οράματα δίνουν και παίρνουν, με μεγαλύτερη έξαρση κατά την προεκλογική περίοδο.

Λόγια, λόγια , λόγια… και μηδέν αποτελεσματικότητα. Με βασική αρχή… πάντα οι άλλοι φταίνε!

Στη συνέχεια το δτ αναφέρεται στην τωρινή(δωρεάν) μελέτη που περιλαμβάνει ανοιχτό θέατρο και ένα συντριβάνι και την μη έγκριση της από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα: 

Η τωρινή μελέτη του κ. Διακομιχάλη, προβλέπει δημιουργία ανοιχτού θεάτρου και σιντριβάνι προφανώς για να βάλει ψαράκια.

Ο κ. Διακομιχάλης, «πανηγυρίζοντας» δηλώνει, ότι άλλη μια προεκλογική του δέσμευση παίρνει «σάρκα και οστά.» Πώς καταφέρνει να λέει μόνο «λόγια, λόγια μακριά σαν κομπολόγια» με αποτέλεσμα, μηδέν ,είναι άξιο απορίας!

Όμως,«Άνθρακες ο θησαυρός». Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, απέρριψε ομόφωνα την μελέτη. Ο δήμαρχος αντί προβληματισμού «κυνηγά μάγισσες».

Το δελτίο τύπου καταλήγει: Κύριε Δήμαρχε, επιτέλους αφήστε τις «δουλειές του ποδαριού» και τα «πασαλείμματα.» Προχωρήστε σε ένα αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, για την αξιοποίηση του χώρου, όπως αξίζει και ταιριάζει σ΄ αυτήν την κοινωνία , ενός χώρου που λείπει από την Πόθια και την Κάλυμνο.

Παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός