Με «Πνοή Αγάπης» δύο ξενώνες στην Αθήνα για διαμονή  καρκινοπαθών και συνοδών από νησιωτική και Ηπειρωτική Ελλάδα.  

1538

Σημαντικός είναι ο ρόλος που επιτελούν οι ξενώνες φιλοξενίας “Ελισάβετ Φωτεινέλλη – Κριτικού” του συλλόγου “Πνοή Αγάπης” για τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από την αλληλεγγύη και την προσφορά στους ασθενείς με καρκίνο που επισκέπτονται τα νοσοκομεία των Αθηνών για τις θεραπείες τους. Μία από αυτές τις προσφορές – πολύ σημαντική στην σημερινή εποχή – είναι η παροχή στέγης για την διαμονή των ασθενών – καρκινοπαθών που έρχονται από την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και χρειάζονται να μείνουν καιρό στην Αθήνα για την θεραπεία τους και οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ξενοδοχείο ή γνωστούς και συγγενείς για να μείνουν.

Την έλλειψη δομών φιλοξενίας για τους ογκολογικούς ασθενείς της περιφέρειας κια των νησιών όσο διαρκεί η θεραπεία τους στα νοσοκομεία της Αττικής, καλύπτουν οι δύο ξενώνες του Συλλόγου Εθελοντών Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους «Πνοή Αγάπης», που έχουν πλέον τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 46 άτομα, ασθενείς με καρκίνο και τους συνοδούς τους.

«Οι ξενώνες είναι το καταφύγιο των ασθενών, ειδικά για όσους κάνουν ακτινοθεραπεία η οποία τραβά σε μάκρος (μέση διάρκεια 1,5 μήνες)»

Οι δύο ξενώνες

Το Αύγουστο το 2013 η κα. Ελισάβετ Φωτεινέλη – Κριτική πραγματοποίησε το πρωταρχικό μας όνειρο – στόχο.  Δώρισε και εξόπλισε στη μνήμη του συζύγου της τον Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός» για ασθενείς και συνοδούς που έρχονται από την επαρχία προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπευτική αγωγή σε όλα τα Αντικαρκινικά Νοσοκομεία ή Κλινικές στην Αθήνα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

Ξενώνας “Ιωάννης Δ. Κριτικός”

Ένας από τους βασικότερους σκοπούς της Πνοής Αγάπης, η ίδρυση Ξενώνα για ασθενείς με καρκίνο ή/και συνοδούς που έρχονται από όλη την Ελλάδα για να υποβληθούν σε θεραπεία, στα ογκολογικά νοσομεία της Αττικής, πραγματοποιήθηκε χάρη στη δωρεά της κας Ελισάβετ Φωτεινέλλη – Κριτικού, στην μνήμη του συζύγου της Ιωάννη Δ. Κριτικού.

Ο Ξενώνας «Ιωάννης Δ. Κριτικός» ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο 2013.
Ο Ξενώνας βρίσκεται πλησίον του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», στεγάζεται σε 2 ορόφους και  και διαθέτει 9 δίκλινα δωμάτια, 3 μπάνια ανά όροφο, 2 κοινόχρηστες κουζίνες και καθιστικό.
Ο Ξενώνας είναι πλήρως εξοπλισμένος με ηλεκτρικές συσκευές, είδη εστίασης καθώς και ιματισμό για έκτακτες εισαγωγές. Το κτίριο είναι με προδιαγραφές για άτομα με ειδικές ανάγκες.


Ξενώνας “Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού”

Βάσει των στατιστικών δεδομένων και των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών των ασθενών με καρκίνο και της υποδειγματικής λειτουργίας του 1ου Ξενώνα δημιουργήθηκε, από την ίδια δωρήτρια, ο 2ος Ξενώνας «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού», σε νεοκλασσικό κτίριο, στο οποίο στεγάζονται και τα γραφεία του Συλλόγου.

 Ο 2ος Ξενώνας «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού», είναι πλήρως εξοπλισμένος για την κάλυψη όλων των βασικών αναγκών των ασθενών ή/και των συνοδών τους. Στεγάζεται σε τέσσερις ορόφους και τα δωμάτια φιλοξενίας είναι δίκλινα με ατομικό WC, ενώ σε κάθε όροφο υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα, καθιστικό με τηλεόραση και δίκτυο wi-fi. Ο Ξενώνας “Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού” διαθέτει 12 δωμάτια, με τη δυνατότητα φιλοξενίας 28 ανθρώπων. Υπάρχουν χώροι συναντήσεων και αναψυχής, όπου αναπτύσσονται τα πολύπλευρα ψυχοκοινωνικά προγράμματα της “Πνοής Αγάπης

Κατά τη διαμονή των ασθενών και συνοδών στον Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός», παρέχονται οι εξής υπηρεσίες από Κοινωνικό Λειτουργό:

24ωρη διαθεσιμότητα τηλεφωνικής στήριξης για επείγουσες καταστάσεις

Κοινωνική και συναισθηματική υποστήριξη

Ενημέρωση για δικαιώματα και κοινωνικές παροχές

Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης

Υπηρεσίες από Εθελοντές:

Ψυχολογική υποστήριξη από δίκτυο Εθελοντών συνεργατών Ειδικών ψυχικής υγείας

Ατομικές συνεδρίες Ρεφλεξολογίας

Ατομικές συνεδρίες χαλάρωσης

Ατομικές συνεδρίες Reiki

Ομάδα Διαλογισμού

Ομάδα Χαλάρωσης

Ομάδα Ευεξίας (Εθελοντές κομμωτές, στυλίστες, αισθητικοί, μακιγιεζ, manicurist/pedicurist)

Μαθήματα εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Πρακτικές διευκολύνσεις από Εθελοντές μας, σε μοναχικούς ασθενείς.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στους ασθενείς και συνοδούς του Ξενώνα «Ιωάννης Δ. Κριτικός» του Συλλόγου Πνοή Αγάπης

Για περισσότερες πληροφορίες στο site της “ΠΝΟΗΣ ΑΓΑΠΗΣ” https://www.pnoiagapis.gr/elizabeth-foteinelli-kritikou
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός