Μικές Ρήγας: «Προσόν» της Δημοτικής αρχής Διακομιχάλη να οικειοποιείται τα έργα για τα οποία δεν έκανε τίποτα και τα μεγάλα της προεκλογικά ψέματα.(video)  

754

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, ο πρώην Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Μικές Ρήγας.

Με αφορμή την παραλαβή ενός καινούργιου απορριμματοφόρου ,χωρητικότητας 6 κυβικών μέτρων και τις δηλώσεις του Αντιδήμαρχου Παντελή Ζωίδη με την επισήμανση του «να μην το οικειοποιηθεί κάποιος άλλος αυτό το απορριμματοφόρο» ο Μικές Ρήγας άσκησε δριμεία κριτική στη Δημοτική Αρχή.

Για το νέο απορριμματοφόρο , ο Μικές Ρήγας ανέφερε όιτι είναι ευχάριστη αυτή προμήθεια γιατί η Υπηρεσία καθαριότητας εδώ και καιρό  λειτουργεί με ένα μόνο αυτοκίνητο,αφού τα άλλα είναι με βλάβη. Επίσης επισήμανε ότι για το απορριμματοφόρο ανακύκλωσης που είναι το μόνο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, κλήθηκε 3 φορές ως Αντιδήμαρχος στον Εισαγγελέα, μετά από καταγγελίες του Δ.Διακομιχάλη ως αντιπολίτευση που θεωρούσε παράνομη τη χρήση του Και όμως όπως τόνισε, αυτό το απορριμματοφόρο συνεχίζει να χρησιμοποιειταί από τη σημερινή δημοτική αρχή εδώ και 2,5 χρόνια που ανέλαβε.

Για την επισήμανση του Παντελή Ζωίδη για οικειοποίηση του νέου απορριμματοφόρου που παραλήφθηκε, ο Μικές Ρήγας είπε, ότι τον προσόν της οικειοποίησης έργων είναι τη σημερινής Δημοτικής αρχής. Οικειοποιείται τα έργα για τα οποία δεν έχει κάνει τίποτα, λέγοντας χαρακτηριστικά: Τα έργα που γίνονται έχουν σφραγίδα της Δημοτικής Αρχής Γαλουζή. Όπου κι αν γυρίσεις στην Κάλυμνο, ότι γίνεται τώρα είναι προγραμματισμός και χρηματοδοτούμενα και τα έχει προετοιμάσει η Δημαρχία Γαλουζή. Η μελέτη για την προμήθεια των 2 απορριμματοφόρων έγινε από τη Δημαρχία τους και τα χρήματα τα 248.000 ευρώ είναι από τη ΣΑΤΑ. Επίσης η προμήθεια 4 μηχανημάτων έργου (σάρωθρο,ανυψωτικό αυτοκινούμενη μπετονιέρα)  είναι δικό τους έργο που ενέταξαν στο Φιλόδημος 1. Μιλάμε για μελέτες και εξασφάλιση χρημάτων επί ημερών τη Δημοτικής Αρχής του Γιάννη Γαλουζή.

Ο κ. Ζωίδης προφανώς δεν γνωρίζει και για αυτό λέει αυτά που λέει.

 Στη  συνέχεια ο Μικές Ρήγας αναφέρθηκε στη Χωματερή, που την περασμένη Παρασκευή οι καπνοί από την καύση των σκουπιδιών «έπνιξαν» το Βαθύ. Η συνέχιση καύσης των σκουπιδιών στη Χωματερή, αποδεικνύει το μεγάλο ψέμα τους προεκλογικά ότι μόλις αναλάμβαναν τη Δημαρχία θα έλυναν άμεσα το πρόβλημα με τη Χωματερή γιατί είχαν έτοιμη λύση. Ένα τεράστιο ψέμα μεταξύ άλλων, που πάνω σε αυτά στήθηκε η προεκλογική τους καμπάνια ξεγελώντας τον κόσμο

Ο Μικές Ρήγας αναφέρθηκε σε ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, όπως χαρακτήρισε το πρόβλημα των βρόχινων νερών στον εμπορικό δρόμο. Αποδείχθηκε όπως είπε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ παρουσία του καθηγητή Ευθυμίου Λέκκα ,ότι ενώ ο κ. Διακομιχάλης μας έλεγε προεκλογικά ότι είχε έτοιμη λύση για τα βρόχινα νερά και μέσω του Γραφείου του κ. Ρώτα θα προχωρούσε, αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά το ότι είχε έτοιμες λύσεις. Μάλλον κυκλοφορεί ακυβέρνητος ο κ. Διακομιχάλης σε κάθε βροχή μια δεξιά και μια αριστερά και τώρα μας είπε ότι “αντάμα μαζί με το κ. Λέκκα” και με τη μελέτη για τους ογκόλιθους θα πάει και για μελέτη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Κάλυμνο.

Δυστυχώς είναι λυπηρό για τον τόπο οι εκλογές να έχουν παιχτεί πάνω σε ψέματα και υποσχέσεις. Δύο τεράστια θέματα για τα οποία έλεγαν ότι είχαν άμεσες λύσεις αποδείχθηκε ότι μετά από 2,5 χρόνια δεν έχουν καμία λύση και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει.

Κλείνοντας ο Μικές Ρήγας είπε, ότι δυστυχώς αποδεικνύεται μέρα με την μέρα ότι  όλος ο προεκλογικός αγώνας Διακομιχάλη,όλο το στήσιμο αυτό για να πάρουν τις εκλογές ήταν βασισμένο σε ψέματα,σε υποσχέσεις και τακτοποιήσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και όχι μόνο.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μικές Ρήγας στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

12-2-2022 Ο Μικές Ρήγας για την συνέντευξη του Αντιδημάρχου Π.ΖωΐδηΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός