Σε δίκη παραπέμφθηκε 38χρονος Αιγύπτιος που κατηγορείται για βιασμό 13χρονης στην Κάλυμνο.

1840

Σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμπεται ένας 38χρονος Αιγύπτιος στην Κάλυμνο σύμφωνα με το δημοσίευμα στο dimokratiki.gr

Ο 38χρονος, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε στη 13χρονη κόρης της συντρόφου του με την οποία συζούσε, κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο (αποπλάνηση ανηλίκου) που συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη κατ’ εξακολούθηση και για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Η μητέρα του κοριτσιού κατηγορείται μάλιστα για συνέργεια στις πράξεις αυτές.

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν 9 μήνες. το Μάιο 2021.

Σε σχετικό δημοσίευμα του kalymnos-news.gr στις 13 Μαΐου 2021,αναφέραμε:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr δικογραφία σχηματίστηκε από το ΑΤ Καλυμνίων σε βάρος 38χρονου  Αιγυπτιακής καταγωγής που διαμένει στην Κάλυμνο για τα αδικήματα  βιασμού και αποπλάνησης παιδιού και κατάχρηση ανήλικου  σε ασέλγεια.

Πιο συγκεκριμένα μία 13χρονη προσήλθε αυτοβούλως στο ΑΤ Καλυμνίων και κατήγγειλε το βιασμό της από τον εν λόγω Αιγύπτιο ,ο οποίος συζούσε με τη μητέρα της.

Το ΑΤ Καλυμνίων με βάση την καταγγελία της 13χρονης ενημέρωσε αρμοδίως και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Αιγύπτιου άνδρα, την περασμένη Δευτέρα που άμεσα εκτελέστηκε και συνελήφθη. Σε βάρος του 38χρονου και μετά από ιατρική γνωμάτευση σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα  βιασμού και αποπλάνησης παιδιού και κατάχρηση ανήλικου  σε ασέλγεια .

Μετά την απολογία του στον Ανακριτή Κω και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Κω την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 ,κρίθηκε προσωρινά κρατούμενoς ο 38χρονος  Αιγύπτιος που κατηγορείται για βιασμό 13χρονης στην Κάλυμνο.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το ιστορικό της υπόθεσης όπως αναφέρεται στη δικογραφία έχει ως εξής σύμφωνα με το dimokratiki.gr:

Στις 29 Απριλίου 2021 η ανήλικη εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Καλυμνίων και κατήγγειλε, παρουσία παιδοψυχολόγου, ότι ο σύντροφος της μητέρας της ασελγούσε περίπου επί τριετία σε βάρος της και ότι η μητέρα της τελούσε σε γνώση αυτού του γεγονότος και δεν τον εμπόδιζε.

Ειδικότερα, οι γονείς της ανήλικης ήλθαν σε διάσταση το 2019 ενώ η μητέρα της, είχε συνάψει ερωτικό δεσμό με τον κατηγορούμενο.

Η ανήλικη διέμενε από τον Απρίλιο του έτους 2019 μαζί με τη μητέρα της, τα δύο αδέλφια της και τον σύντροφό της, πρώτο κατηγορούμενο.

Ο πατέρας της ανήλικης συμβιούσε με νέα του σύντροφο σε άλλη οικία, δεν είχε γνώση της καθημερινότητας της θυγατέρας του, καθόσον τυγχάνει ναυτικός.

Στην οικία στην οποία διέμεναν οι κατηγορούμενοι, η παθούσα και τα δύο μικρότερα αδέρφια της, διατηρούσε δικό της υπνοδωμάτιο.

Η σχέση του πρώτου κατηγορουμένου με την ανήλικη αρχικώς εμφανίζονταν πολύ καλή αναπληρώνοντας το πατρικό πρότυπο.

Ωστόσο, αφού ο κατηγορούμενος απέκτησε την εμπιστοσύνη της ανήλικης φέρεται να εντόπισε την ευαλωτότητά της, λόγω της απουσίας του πατρικού προτύπου, και σε μη επακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία, πάντως εντός του μηνός Απριλίου 2019, όταν και έμειναν μία νύχτα σε οικία που διατηρούσε ο ίδιος, πέφτοντας από το κρεβάτι όπου κοιμόταν με την κατηγορούμενη σε στρώμα στο έδαφος, όπου κοιμόταν η ανήλικη, ασέλγησε σε βάρος της.

Περαιτέρω όταν οι κατηγορούμενοι, με την παθούσα και τους αδελφούς της μετοίκησαν σε κοινή στέγη κι ενώ η ανήλικη ήταν μόνη στο δωμάτιο της, νυχτερινές ώρες, ο πρώτος κατηγορούμενος εισήλθε εντός και ασέλγησε εις βάρος της.

Οι πράξεις του αυτές φέρονται να εξακολούθησαν κλιμακούμενες αρκετές νύχτες έκτοτε και σχεδόν καθημερινά, όταν δεν είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις και διέμενε στην κοινή τους οικία, την βίαζε.

Η ανήλικη φέρεται να εκμυστηρεύθηκε στον πατέρα της, τη συμπεριφορά του πρώτου κατηγορουμένου, δύο χρόνια πριν τον εγκαλέσει.

Ο πατέρας της θορυβημένος συνομίλησε με την μητέρα της, σχετικά με τα όσα του εμπιστεύθηκε η ανήλικη, πλην όμως η κατηγορουμένη/ μητέρα της τα διέψευσε.

Η μητέρα της έχοντας αρχικώς κάποιες αμφιβολίες, μία νύχτα που ο κατηγορούμενος, δεν βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο τους, τον ακολούθησε στο δωμάτιο της θυγατέρας της, όπου και τον είδε χωρίς ενδύματα από τη μέση του σώματος του και κάτω, διακόπτοντας τον κατ’ αυτό τον τρόπο, πριν ασελγήσει στην ανήλικη ερχόμενη σε σφοδρή αντιπαράθεση μαζί του.

Παρά το παραπάνω συμβάν, η άρνηση της μητέρας της να πιστέψει τους ισχυρισμούς της ανήλικης θυγατέρας της, συνεχίσθηκε και φέρεται να αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για την εξακολούθηση της παράνομης συμπεριφοράς του κατηγορουμένου, την οποία συγκάλυπτε.

Η κατηγορούμενη, παρά τη δυσπιστία της αναφορικά με τους ισχυρισμούς της ανήλικης θυγατέρας της, φέρεται, κατά τους ισχυρισμούς της εγκαλούσας, να τοποθέτησε σύρτη στην πόρτα του δωματίου της, ώστε να εμποδίσει τυχόν παράνομη συμπεριφορά του κατηγορουμένου σε βάρος της.

Πλην όμως, κατά τους ισχυρισμούς της ανήλικης, οι πράξεις του συνεχίστηκαν και μετά την τοποθέτηση του σύρτη, αφού ο κατηγορούμενος έσπασε την πόρτα του δωματίου της έπειτα από καβγά.

Ακολούθως, τον Απρίλιο του 2021 και ενόσω ο πατέρας της ανήλικης ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι, τον κάλεσε τηλεφωνικά η σύντροφός του, η οποία του ανέφερε ότι η θυγατέρα του κατήγγειλε τα περιστατικά τα οποία του είχε αναφέρει στο παρελθόν.

Η ανήλικη εγκαλούσα, εξετάσθηκε από γυναικολόγο και διαπιστώθηκε ότι ο παρθενικός της υμένας είχε διαρρηχθεί.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι αποδίδουν την έγκληση της ανήλικης στην επίμονη άρνησή τους να δεχθούν την ερωτική σχέση της με έναν 19χρονο και στο ό,τι ήθελε να παραμένει συχνά εκτός σπιτιού με παρέες που δεν ενέκριναν.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ουδείς εκ των κατηγορουμένων παρείχε πειστική αιτιολογία, για τον λόγο που τοποθετήθηκε σύρτης στο δωμάτιο της ανήλικης. Ο ισχυρισμός δε του πρώτου κατηγορουμένου ότι τοποθετήθηκε από δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να μην ισχυρίζεται η ανήλικη ότι ο ίδιος ασελγεί σε βάρος της, κρίθηκε ότι δεν αντέχει στη βάσανο της λογικής, καθώς ως ο ίδιος ανέφερε, εξεμάνη από τους ισχυρισμούς της εγκαλούσας και ο ίδιος ζήτησε να μεταβούν στην αστυνομία και στο νοσοκομείο διότι δεν ανέχεται να τον κατηγορούν.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός