55 χρόνια Ιεροσύνης του Μητροπολίτη Λέρου,Καλύμνου και Αστυπαλαίας κκ Παϊσίου

342

55 χρόνια Ιεροσύνης συμπλήρωσε σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 ο Μητροπολίτης Λέρου,Καλύμνου και Αστυπαλαίας κκ Παϊσιος.

Στις 10 Φεβρουαρίου 1967, χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του αειμνήστου γέροντός του Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος.

Επί 55 έτη εορτάζει την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους ,ενώ τα τελευταία 16 έτη τελεί την ιερά πανήγυρη στον ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους Χώρας Καλύμνου, ενώπιον του Τιμίου Αγίου Λειψάνου του και προ της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο ιερό Ναό της Καλύμνου.

Χθες Τετάρτη χοροστάτησε στον Αρχιερατικό εσπερινό ενώ σήμερα πρωί Πέμπτη 10/2/2022, στον ίδιο ναό, τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά του Μητροπολίτου συλλειτούργησε ο εφημέριος του εορτάζοντος ναού π. Μιχαήλ Μπουλαφέντης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο π. Απόστολος Χατζηνικολάου, ο π.Αντώνιος Μακρυλλός, ο π. Μιχαήλ Μακαρούνας και ο ιεροδιάκονος Σταύρος Μάρθας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εγένετο περιφορά του Αγίου Λειψάνου και της θαυματουργού Εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού, άνευ ακολουθίας πιστών, και ανεπέμφη δέησις υπό του Μητροπολίτου μας, ευχόμενος εις τους όπου γης ευρισκομένους Καλυμνίους και τους εν θαλάσση πλέοντας, ο Άγιος Ιερομάρτυς Χαράλαμπος ενισχύει και χαρίζει υγείαν ακλόνητον εις πάντας.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός