“ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ” ένα σκάφος με τη δική του ιστορία, του Μιχάλη Αρβύθη, «αλλάζει χέρια»και φεύγει για Καβάλα.  

2596

Το «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» το σκάφος του Μιχάλη Αρβύθη ,έχει γράψει τη δική του ιστορία εδώ στην Κάλυμνο.

Ένα σκάφος που έχει πραγματοποιήσει ,μέχρι και τώρα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες διακομιδές ασθενών που χρειαζόντουσαν να νοσηλευτούν σε Νοσοκομεία εκτός Καλύμνου

Είναι το σκάφος που με πολλά μποφόρ, ταξίδευε για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες που έπρεπε να μεταβούν στο Μαστιχάρι, όταν δεν υπήρχε άλλο μέσο, για να μην χάσουν την πτήση από το αεροδρόμιο της Κω.

Ήταν το σκάφος που έδινε πρώτο το παρόν σε κάθε ναυάγιο, που συνέβαινε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, σώζοντας δεκάδες ναυαγούς.

Ήταν το σκάφος για τις πιό δύσκολες αποστολές, που εξυπηρετούσε κάθε έκτακτη ανάγκη, όταν δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Το «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr «άλλαξε χέρια» αφού ο θαλασσόλυκος Μιχάλης Αρβύθης έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί .Το σκάφος πουλήθηκε σε Εταιρεία που δραστηριοποιείται στις καταδύσεις στην Καβάλα.

Σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 το μεσημέρι, συναντήσαμε το Μιχάλη Αρβύθη πάνω στο σκάφος, να ενημερώνει το νέο ιδιοκτήτη, το Σωτήρη Τσαπανίδη, που ήλθε από την Καβάλα για να το παραλάβει.

Βαθιά συγκινημένοι ο Μιχάλης, αλλά και η κόρη του Νικολέτα που βρισκόταν εκεί ,από τον αποχωρισμό του  σκάφους. Ένα σκάφος που για τον Μιχάλη και την οικογένεια του, την γυναίκα και τις κόρες του, είναι μία ολόκληρη ζωή, ήταν το δεύτερο σπίτι τους.

Καλοτάξιδο να συνεχίσει να είναι το «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» και στην Καβάλα στη νέα του αποστολή.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός