Οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Novavax κατά covid-19 στο Εμβολιαστικό Κέντρο Καλύμνου.  

1167

Σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Novavax κατά της covid-19, στο Εμβολιαστικό Κέντρο Καλύμνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr εμβολιάστηκαν συνολικά 5 άτομα, ενώ η ζήτηση του συγκεκριμένου εμβολίου είναι πολύ μικρή, κάτι που ισχύει σε όλη τη Χώρα.

Να σημειώσουμε ότι ζήτηση για το εμβόλιο της Novavax κατά της covid-19, υπήρξε μέχρι στιγμής υποτονική στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ίδιο ισχύει και για τη Χώρα μας, παρά τις υψηλές προσδοκίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών που είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη των εμβολιασμών, για αυξημένη ζήτηση του συγκεκριμένου εμβολίου από όσους πολίτες δεν είχαν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί. Όπως έλεγαν υπήρχαν ελπίδες ότι η είσοδός του στην Ελλάδα θα διευκόλυνε τον εμβολιασμό των αναποφάσιστων, που αρνούνται να προχωρήσουν σε εμβολιασμό με εμβόλια κατασκευασμένα με την τεχνολογία του mRNA.

Στο εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Καλύμνου το εμβόλιο της Novavax θα γίνεται κάθε Τετάρτη και ήδη στη σχετική πλατφόρμα υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Να παραθέσουμε το πρόγραμμα εμβολιασμών, από το Εμβολιαστικό Κέντρο Καλύμνου:

ΔΕΥΤΕΡΑ:Εμβόλιο Johnson & Johnson

ΤΡΙΤΗ: Εμβόλιο  Pfizer Ενηλίκων και παιδιατρικό

ΤΕΤΑΡΤΗ: Εμβόλιο  της Novavax 

ΠΕΜΠΤΗ:Εμβόλιο  Pfizer Ενηλίκων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:Κενό

ΣΑΒΒΑΤΟ: Εμβόλιο Pfizer Ενηλίκων και παιδιατρικό