Φωτορεπορτάζ της παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Κάλυμνο από το φακό του kalymnos-news.gr

1830

Εντυπωσιακή ήταν  η σημερινή παρέλαση στην Κάλυμνο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Της παρέλασης προηγήθηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό  Ναό του Σωτήρος Χριστού,  χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου. πρωτ Αμφιλόχιου Σακαλλέρου συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο  της Πόλης , παρουσία των τοπικών πολιτικών, στρατιωτικών  Αρχών και εκπροσώπων Σωμάτων Ασφαλείας και Φορέων.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον,ενώ εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός  από  την  Ζαγοριανού Μαρία, δασκάλα του  5ου Δημοτικού Σχολείου  Πόλεως Καλύμνου.

Ηλιόλουστη η ημέρα και αρκετός ο κόσμος που κατέκλυσε την παραλιακή προκειμένου να χειροκροτήσει στην παρέλαση υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλύμνου, τα αθλητικά σωματεία του νησιού, τη μαθητιώσα νεολαία,την ΑΕΝ Καλύμνου το Λύκειο Ελληνίδων,τους προσκόπους και φυσικά τα στρατιωτικά τμήματα και τους Εθνοφύλακες που στο πέρασμα τους σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης.

Στην παρέλαση έλαβε μέρος και άγημα της Πολεμικής Σημαίας του 5/42 Σ.Ε της Μικράς Ασίας(Αναβιωτές της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονομάχων του Μακεδονικού αγώνα Ελλάδας, Αυστραλίας)

Στο χώρο της παρέλασης επικράτησε υποδειγματική και απόλυτος τάξη  και αξίζουν των συγχαρητηρίων τα στελέχη του Λιμεναρχείου που είχαν την ευθύνη.

Δείτε φωτορεπορτάζ με τα τμήματα που παρήλασαν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση μας video με όλη την παρέλαση