Απολογισμός Δράσης Εικαστικής παρέμβασης με πρωτοβουλία του Πολυδύναμου Κέντρου ΚΕΘΕΑ Καλύμνου

214

Από το Πολυδύναμο Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με ιδιαίτερη χαρά την Παρασκευή 15/4/2022 έκλεισαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μέσω των εικαστικών παρεμβάσεων από το Πολυδύναμο Κέντρο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο νησί της Καλύμνου.

Θα θέλαμε αρχικά να ευχαριστήσουμε τον manager της καλλιτεχνικής ομάδας Μιχάλη Παπαμιχαήλ, για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημά μας, τους Καλλιτέχνες Δημουλά Γεώργιο (Simle G) και Σκουρλή Γεώργιο (Atek) για την εθελοντική και αφιλοκερδή συμμετοχή τους, καθώς και την προσφορά των έργων τους τιμώντας τον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού της Καλύμνου.

Επίσης, ευχαριστούμε όλους όσοι συνέδραμαν στο να πραγματοποιηθούν τα δρώμενα και συγκεκριμένα τους συνδιοργανωτές, το Επαρχείο Καλύμνου Π.Ε. Καλύμνου  και το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης & Κατάρτισης» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι ανέλαβαν την φιλοξενία, την διατροφή και την μετακίνηση των καλλιτεχνών καθώς και τον Δήμο Καλυμνίων για την διάθεση των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για τις τοιχογραφίες (πινέλα, χρώματα, σπρέι), όπως επίσης και για την παραχώρηση ανυψωτικού μηχανήματος.

Ευχαριστούμε επίσης το Λιμενικό Ταμείο, το Νικηφόρειο Λύκειο Καλύμνου καθώς και το Νοσοκομείο Καλύμνου για την συγκατάθεση τους και την έγκριση των αδειών, ώστε να  χρησιμοποιηθούν οι συγκεκριμένες επιφάνειες για τα έργα. Επιπλέον εκφράζουμε τις  θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους υπαλλήλους του Επαρχείου και του Δήμου που συνεργάστηκαν με σκοπό να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες στους προκαθορισμένους χρόνους που είχαν τεθεί, το Auto Market-Car&Motor Rentals Kαρδούλιας για την παραχώρηση αυτοκινήτου   και τέλος τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να είχε θετικό αντίκρισμα καθώς το μήνυμα της ελευθερίας της έκφρασης είναι θεμελιώδες δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και αποτελεί βασική διέξοδο σε περιόδους κρίσης