Εντυπωσιακά graffiti σε λιμάνι–Νοσοκομείο Καλύμνου με εθελοντική συμμετοχή της ομάδας του Καλυμνιακής καταγωγής Μ.Παπαμιχαήλ και με πρωτοβουλία του Πολυδύναμου κέντρου.(video)  

1895

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής Κοινότητας, το Πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διοργάνωσε ένα 5νθημερο εικαστικών παρεμβάσεων στο νησί και συγκεκριμένα στο Λιμάνι και στο Νοσοκομείο της Καλύμνου που ξεκίνησαν στις 11 Απριλίου και ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Οι εικαστικές παρεμβάσεις αφορούν graffiti-τοιχογραφίες και ζωγραφική με πινέλα από ομάδα καταξιωμένων καλλιτεχνών του χώρου, οι οποίοι έχουν προσκληθεί για να φιλοξενηθούν στο νησί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διεκπεραίωση των τοιχογραφιών πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή των καλλιτεχνών Simple G και Atek από την ομάδα του Μιχάλη Παπαμιχαήλ, οι οποίοι πρόσφεραν χωρίς αμοιβή τα έργα τους, υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο του ΚΕΘΕΑ.

Το θέμα της εικαστικής παρέμβασης έχει να κάνει με την ελευθερία του ατόμου και την ελευθερία έκφρασης και θα προσαρμοστεί στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά  του νησιού, ώστε να εκφράζεται η δυναμική της τοπικής κοινωνίας της Καλύμνου.

Οι δράσεις συνδιοργανώθηκαν  με την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, το Δήμο Καλυμνίων και το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης & Κατάρτισης» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υποστηρίζονται από το Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου, το 1ου Νικηφορείο Καλύμνου και το Νοσοκομείο Καλύμνου.

Θεωρούμε ότι αυτές οι δράσεις είναι πολύ σημαντικές για την κινητοποίηση της κοινότητας και την δημιουργία δικτύων ενάντια στις εξαρτήσεις

Σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 το πρωί μας μίλησαν για τη δράση αυτή ο επικεφαλής της Ομάδας Μιχαήλ Παπαμιχαήλ γεννημένος στη Γαλλία από Καλύμνιους γονείς. Η Ομάδα του συμμετέχει εθελοντικά στην υλοποίηση της δράσης αυτής. Επίσης ένας εκ των καλλιτεχνών της Ομάδας ο Γιώργος Σκουρλής

Δείτε τα όσα είπαν στο video που ετοίμασε  Μπέττυ Μαϊλλη.

14-4-2022 Εντυπωσιακά graffiti στο λιμάνι Καλύμνου