Η Εξέγερση της Καλύμνου το 1935. Το Αυτοκέφαλο,ο Πετροπόλεμος, οι Διώξεις.-Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Κογιόπουλου.

523

Σε ανάρτηση του ο Ψυχίατρος ,Ιστορικός και Συγγραφέας Κωνσταντίνος Δ.Κογιόπουλος κάνει αναφορά στο νέο υπό έκδοση ιστορικό βιβλίο του, με τίτλο “Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟ 1935. ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ, Ο ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ, ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

Παραθέτουμε τη σχετική του ανάρτηση:

Το νέο μου βιβλίο παραδόθηκε για εκτύπωση στο τυπογραφείο.Αποτελείται από 180 σελίδες με πλήθος φωτογραφιών και ντοκουμέντων. Χωρίζεται σε πέντε μέρη και το Παράρτημα.

Περιγράφονται τα γεγονότα που προηγήθηκαν της εξέγερσης, ο Πετροπόλεμος και ο θάνατος του Μανώλη Καζώνη που δολοφονήθηκε στις 7/Απριλίου/1935 στο Μαράσι του Αγίου Νικολάου, πίσω από την Άσπα.

Ακολούθησαν οι διώξεις των πατριωτών. Μέσα από το Αρχείο του Πετροπολέμου επέλεξα όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν πώς είδαν οι Ιταλοί τον Πετροπόλεμο. Καταγράφονται επίσης το δράμα των φυλακισμένων και όλες γενικά οι ενέργειες της Διοίκησης με το Γενικό εισαγγελέα Savarese.

Στο Παράρτημα, περιλαμβάνει βιογραφικά στοιχεία, έγγραφα και εφημερίδες για τα γεγονότα, όπως παρουσιάσθηκαν στον ιταλικό Τύπο της Δωδεκανήσου, αλλά και σ’ αυτόν της Ελλάδας.

Η ιστορία της εξέγερσης της Καλύμνου αποτελεί την κορύφωση της αντίδρασης των Νησιωτών στο Αυτοκέφαλο. Πρόκειται για ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ιταλοκρατίας.

Η παρουσίαση θα γίνει στην Κάλυμνο στις 30 Απριλίου 2022.