Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων για τηλεφωνικές απάτες υφαρπαγής χρημάτων με το πρόσχημα «κρατήσεις δωματίων» σε ξενοδοχεία της Καλύμνου.

319

Από την Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες έξαρση τηλεφωνικών επαφών με ξενοδοχεία της Καλύμνου από επιτήδειους απατεώνες με θέμα «κρατήσεις δωματίων», αλλά με απώτερο σκοπό να υφαρπάξουν χρήματα.

Οι υποψήφιοι «κλέφτες» προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων, χρησιμοποιώντας συχνά ονόματα ευυπόληπτων συμπατριωτών μας, με απόλυτα θερμό και φιλικό τρόπο, με σκοπό να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ξενοδόχων και να κάνουν κράτηση δωματίων για τη πασχαλινή ή οποιαδήποτε άλλη περίοδο.

Μόλις βεβαιωθούν ότι υπάρχει διαθεσιμότητα, προτείνουν να πραγματοποιήσουν άμεσα τη πληρωμή της κράτησης στην κάρτα του επιχειρηματία ή σε τραπεζικό του λογαριασμό, ζητώντας στη πορεία της διαδικασίας για να ολοκληρώσουν τη πληρωμή, προσωπικά στοιχεία των καρτών/λογαριασμών ή τη χρήση κάποιου «πονηρού» συνδέσμου που αποστέλλεται στο κινητό ή το e-mail του επιχειρηματία!

ΠΡΟΣΟΧΗ. Προσπαθήστε να ανιχνεύσετε από την αρχή την απάτη και να μην προχωρήσετε σε καμία περαιτέρω διαδικασία. Είναι γνωστό σε όλους ότι καμία επίσημη τραπεζική διαδικασία δεν προβλέπει την κοινοποίηση προσωπικών κωδικών που αφορούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή τραπεζικές κάρτες. Αμυνθείτε εναντίον όλων αυτών των απατεώνων εντοπίζοντας τους εγκαίρως και κλείνοντας τους το τηλέφωνο!!