“Κραυγή αγανάκτησης” για την κατάσταση που επικρατεί στο Βαθύ Καλύμνου από πλευράς καθαριότητας. 

1445

Από την αναγνώστρια μας Ειρήνη Νυστάζου Ρούφα λάβαμε την παρακάτω επιστολή που αποτελεί “κραυγή αγανάκτησης” για την κατάσταση που επικρατεί στο Βαθύ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή «Στο χωριό του Βαθύ επικρατούν εικόνες ζούγκλας»από πλευρά καθαριότητας.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή με τις φωτογραφίες που τη συνοδεύουν:

Διανύουμε αισίως την Μεγάλη Εβδομάδα και παραμονές της Μεγάλης Παρασκευής,όταν υποτίθεται ότι το νησί πρέπει να λάμπει από καθαριότητα και πάστρα ενόψει και της άφιξης των πρώτων τουριστών,.

Στο χωριό του Βαθύ επικρατούν εικόνες ζούγκλας.Οι δρόμοι από όπου θα περάσει ο Επιτάφιος του χωριού είναι πλημμυρισμένοι από χόρτα,χλωρά και ξερά. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την παντελή αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για το εν λόγω χωριό.

Το άρθρο αυτό αποτελεί κυρίως απάντηση σε σχόλια Δημοτικών Συμβούλων για αχαριστία των Βαθιωτων ,οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τα τόσα εργα που γίνονται στο Βαθύ κ χτυπούν πάντα

το ένα που δεν γίνεται.Ισως εγώ να ζω σε άλλο τόπο κ χρόνο ή ίσως η νοημοσύνη μου να μην μου επιτρέπει να αντιληφθώ τα έργα που γίνονται στο αγαπημένο μου χωριό.

Τον Βαθύ ,τον πάντα ξεχασμένο και ξεγραμμένο από τις εκάστοτε ιθύνουσες Δημοτικές Αρχές,τον θυμούνται όλοι μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια,και δη προεκλογικά.Και τότε αν γίνει κάτι αυτονόητο πρέπει να το διατυμπανίζουμε και να υποκλινόμαστε.

Όχι λοιπόν,για τα αυτονόητα που πρέπει να γίνονται και δεν γίνονται,αχάριστοι δεν είναι οι Βαθιωτες,αχάριστοι είναι αυτοί που μας διοικούν ,οι οποίοι δεν δείχνουν το παραμικρό ίχνος ενδιαφέροντος για το χωριό,το οποίο αποτελεί τη μοναδική όαση πρασίνου και πηγή οξυγόνου του νησιού .

Οι αχάριστοι αυτοί άνθρωποι ,κακώς άφησαν να τους πάρουν αυθαίρετα το πόσιμο νερό του χωριού κ να το μετατρέψουν σε μη πόσιμο για να χρησιμοποιηθεί στα ντους και τα καζανάκια της πρωτεύουσας.

Εκ μέρους λοιπόν των “αχαριστων” Βαθιωτων,σας εύχομαι Καλό Πάσχα κ Καλή Ανάσταση

Ειρήνη Νυστάζου Ρούφα