Κυριακή ΠΑΣΧΑ στην Κάλυμνο: Ομοβροντίες από δυναμίτες, υπερθέαμα βεγγαλικών,μουσικό πρόγραμμα (video)  

1384

Κυριακή ΠΑΣΧΑ βράδυ,24 Απριλίου 2022 και μία μοναδική Πασχαλινή γιορτή, με χιλιάδες κόσμου να έχουν κατακλύσει την κεντρική πλατεία και όλη την παραλιακή από τη μία άκρη έως την άλλη, στην Πόθια Καλύμνου

Οι ομοβροντίες πρωταγωνίστησαν για μία ακόμη χρονιά στον εορτασμό του Καλύμνικου ΠΑΣΧΑ με  δυναμίτες να πέφτουν από τα γύρω υψώματα.

Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες αναγνωριστικές βολές από δυναμίτες. Στις 8.00 ακριβώς ξεκίνησαν οι ομοβροντίες με τους «δυναμιτιστές» με αμείωτο ρυθμό να εκτοξεύουν τα πυρομαχικά τους. Τα υψώματα του Αγίου Σάββα- Αγίου Βασιλείου και του Μαυροβούνι «άστραψαν και βρόντηξαν». Μόλις άρχισε να νυχτώνει, ο ρυθμός αυξανόταν και για περισσότερο από μία ώρα οι δεκάδες δυναμίτες που έπεφταν ακατάπαυστα δημιούργησαν μία πανηγυρική και συνάμα “πολεμική” ατμόσφαιρα που εντυπωσίαζε.

Mόλις τελείωσε η ρίψη δυναμιτών, ακολούθησε  ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό υπερθέαμα  από βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν φωτίζοντας τον Καλύμνικο ουρανό.
Συγκεκριμένα εκτοξεύτηκαν από το κεντρικό “κορδόνι” απέναντι στην ΕΘΝΙΚΗ. Την οργάνωση είχε το Σχολικό Κέντρο του Γιώργου και Γιάννη Αχλαδιώτη και τη χρηματοδότηση ο Δήμος Καλυμνίων.

Τη μοναδική Πασχαλινή γιορτή συμπλήρωσε η μουσική εκδήλωση με παιδικές φωνούλες και μελωδίες από τη Δημοτική Χορωδία Καλύμνου και το μουσικό πρόγραμμα της ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Μουσικού Παντελή Χριστοδούλου.

Δείτε το όμορφο video αφιερωμένο με πολύ αγάπη στους απανταχού Καλυμνίους από το Kalymnos-news.gr και τους συνεργάτες του Μπέττυ Μαϊλλη και Μάμας Χαραμαντάς

24-4-2022 «Άστραψε και βρόντηξε» η Πόθια - Υπερθέαμα βεγγαλικών – Μουσικό πρόγραμμα