Μειώνονται  στους 38 οι εισακτέοι (Πλοίαρχοι) στην ΑΕΝ Καλύμνου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Καμία αναφορά για Εισακτέους ειδικότητας Μηχανικού.  

1111

Δημοσιεύτηκε η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η για την εισαγωγή σπουδαστών/-στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 .

Στην Προκήρυξη που υπογράφει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης με ημερομηνία 19 Απριλίου 2022, γίνεται και η κατανομή θέσεων Εισαγομένων ανά Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

Σύμφωνα με την κατανομή, στην ΑΕΝ Καλύμνου προβλέπονται 38 μόνο θέσεις σπουδαστών/-στριών ειδικότητας Πλοιάρχου.

Πρόκειται για μία σημαντική μείωση του αριθμού των εισαγομένων Σπουδαστών/-στριων, αφού τα προηγούμενα 4 χρόνια λειτουργίας της ΑΕΝ Καλύμνου οι εισακτέοι ανερχόντουσαν κατά μέσο όρο κατά έτος, στους 55 σπουδαστές.

Για Τμήμα Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου δεν γίνεται καμία αναφορά και οι εισαγόμενοι σπουδαστές αυτής της ειδικότητας κατανέμονται στις 4 υφιστάμενες Σχολές Μηχανικών στις ΑΕΝ Ασπροπύργου-Κρήτης-Μακεδονίας-Χίου

Να σημειώσουμε ότι αν και έχουν παρέλθει τέσσερις και πλέον μήνες από τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου, αποφάσισε ομόφωνα την α απευθείας αγορά ακινήτου στη θέση «ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ»της οικογένειας Γ.Ντόβελου για τη στέγαση της Σχολής Μηχανικών, η αγορά δεν έχει πραγματοποιηθεί!