Προχωρά η ναυπήγηση του νέου πλοίου της ΑΝΕ Μαστιχαρίου.  

1882

Κανονικά προχωρούν οι εργασίες ναυπήγησης του νέου πλοίου της ΑΝΕ Μαστιχαρίου.

Χθες Μεγάλη Τρίτη,19 Απριλίου 2022 ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΑΝΕΜ Νικολιό Χατζηνικολάου, τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο της Εταιρείας Σακελλάρη Τηλιακό και τον Κώστα Ζαχαρό Πρόεδρο της ΔΕΥΑ ΚΩ, επισκέφτηκαν το Ναυπηγείο στο Πέραμα όπου ναυπηγείται το νέο πλοίο και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών

 Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, σε σημερινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα αναφέρει τα παρακάτω:

Χθες είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφτώ τα ναυπηγεία στο Πέραμα. Εκεί που γίνεται πραγματικότητα το όραμα μας, για την ισχυροποίηση της Κω.Εκεί που χτίζεται το νέο πλοίο της ΑΝΕΜ. 42m μήκος, 8,5m πλάτος, χωρητικότητας 300 επιβατών και 9 αυτοκινήτων.

Το 2023 θα ταξιδεύει στις θάλασσες μας.

Είδαμε από κοντά την εξέλιξη του πλοίου, με τους συνεργάτες μου, Υλοποιούμε βήμα βήμα το αναπτυξιακό πρόγραμμα μας. Στόχος μας να είναι η Κως πρωταγωνιστής του παρόντος και του μέλλοντος.

Η Κως, με το νέο πλοίο μας, θα καταστεί Μητροπολιτικό Κέντρο στα βόρεια Δωδεκάνησα, κόμβος μεταφορών και ανάπτυξης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr το νέο πλοίο θα είναι έτοιμο  για καθέλκυση, τον Μάρτιο 2023 και άμεσα αναμένεται να δρομολογηθεί.

Το νέο πλοίο, πλέον των στοιχείων που ανέφερε ο Δήμαρχος Κω, να σημειώσουμε ότι θα είναι μεταλλικό, θα αναπτύσσει  ταχύτητα 18-20 κόμβων, θα λειτουργεί ως συμβατικό και θα έχει απαγορευτικό τα 8 μποφόρ.

Θα καλύπτει δρομολόγια σε νησιά των Δωδεκανήσων (Πάτμος, Λέρος, Σάμος, Λειψοί, Αστυπάλαια κτλ) και θα συνδέει και με τη Σάμο,

Στις φωτογραφίες φαίνονται κάποια από τα 10 τμήματα που θα συνθέτουν το πλοίο, τα οποία ήδη ολοκληρώνονται.